Dit zijn de leukste wijken in Londen voor tijdens jouw city trip

Dit zijn de leukste wijken in Londen voor tijdens jouw city trip
Nu we eindelijk weer kunnen reizen, dromen we weg bij fijne city trips. Bovenaan ons lijstje? Londen! Niet alleen ben je er nu nog makkelijker dan voorheen met de Eurostar-trein, de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk blijft inspireren en vernieuwen. Heb jij een reisje naar Londen op de planning (of de verlanglijst) staan, dan wil je zeker weten deze toffe wijken bezoeken.

London Hotspots Boxpark Shoreditch
Bron: @boxpark

Shoreditch

Je hebt er vast wel eens van gehoord: deze creatieve wijk barst van de hippe hotspots. Vooral Boxpark is een aanrader, letterlijk een park gemaakt van containers. In de onderste containers vind je winkeltjes waar je coole accessoires en lekkere snacks vindt. Bovenop Boxpark kun je genieten van een hapje en een drankje. Om de hoek vind je onder andere Redchurch Street en Brick Lane waar je nog meer leuke shops en restaurants vindt. Ben je op zondagochtend in Shoreditch? Loop dan door naar Columbia Road Flower Market, waar je niet alleen mooie bloemen scoort, maar ook koffie drinkt met locals.

Londen City Trip Hotspots Old Spitafields Market
Bron: @oldspitafieldsmarket

Old Spitafields Market

Op een steenworp van Shoreditch vind je Old Spitafields Market. Wat begon als een lokale markt met een smeltkroes van culturen, staat inmiddels garant voor een fijne middag vertoeven. De verschillende culturen zijn nog steeds terug te vinden in het eet-aanbod in de overdekte markt. Daarnaast vind je er een combinatie van verschillende winkels: van jonge Britse ontwerpers tot gevestigde merken. Daarnaast vind je er nog steeds marktkramen met onder andere kunst, woonaccessoires en sieraden. Ook in de buurt van de markt valt er genoeg te beleven, van pubs tot boetiekhotels.

Londen city trip hotspots Coal Drops Yard
Bron: @coaldropsyard

Coal Drops Yard

Op loopafstand van station Kings Cross St. Pancras (het station waar ook de Eurostar aankomt) vind je Coal Drops Yard. De voormalige kool-loodsen zijn onlangs omgebouwd tot dé place to be als het aankomt op boetiekjes en lekker eten. Ondanks dat je jezelf hier ook prima overdekt kan vermaken, is het hier extra fijn in de zomer. Met de lekkere terrasjes, pleintjes, chill plekken rond het water en grote fontein, staat deze plek garant voor een middag plezier.

Londen City Trip Hotspots Nothing Hill Farm Girl
Bron: @farmgirlcafe

Nothing Hill

Was deze bekende, chique wijk jarenlang wat ingedut, is het nu weer hip en happening. De trekpleister is vooral Portobello Road, bekend van de gelijknamige antiekmarkt. Rondom deze straat vind je ook de kenmerkende pastelkleurige huisjes. Wil je de drukte liever skippen? Ga dan brunchen bij één van de vele tentjes, zoals Farm Girl of Granger & Co. Ben je 's avonds in de buurt? Ga dan zeker naar de film bij Electric Cinema: één van de oudste bioscopen van Groot-Brittanië. Niet zomaar een bioscoop zoals wij gewend zijn, maar met een ligstoel, dekentje én lekker eten geniet je hier van de nieuwste blockbusters.

Londen City Trip Hotspots Covent Garden
Bron: @coventgardenldn

Covent Garden

Tijdens een bezoekje aan Londen mag Covent Garden zeker niet ontbreken. Niet alleen vind je hier het bekende West End met alle grote theaters en musicals, ook is dit de perfecte plek om rond te slenteren en mensen te kijken. Op het grote, auto-vrije plein van Covent Garden gebeurt genoeg: van straatmuzikanten tot fijne terrasjes om neer te ploffen. In en rondom de markthal kan ook iedere beauty-liefhebber haar hart ophalen: dit is namelijk dé plek waar alle grote beauty merken een boetiek hebben gevestigd. Ben je op zoek naar de real deal? Ga dan naar Glossier. Bij deze roze winkel - waar vrijwel altijd een rij staat - shop je niet alleen mooie cosmetica, het is ook al een hele ervaring om er rond te lopen.

Londen City Trip Hotspots Carnaby Street Kingly Court
Bron: @carnabylondon

Soho

Precies tussen Covent Garden en Oxford Street (dé grote winkelstraat), vind je Soho. Je kunt hier prima lopend naar toe vanaf één van beide locaties en wij raden aan op het einde middag te doen. Ga nog een laatste rondje winkelen op Carnaby Street, waar het barst van de toffe winkels, en breng een bezoekje aan het iconische warenhuis Liberty London. Genoeg gezien? Loop dan door naar Kingly Court. Dit goed verstopte binnenpleintje bestaat uit alleen maar leuke restaurants en terrassen met verschillende keukens, waar je met goed en slecht weer terecht kunt.