WAT IS EEN SERUM EN HOE GEBRUIK JE HET?

WAT IS EEN SERUM EN HOE GEBRUIK JE HET?

Huidverzorging kan soms behoorlijk ingewikkeld zijn, terwijl dat helemaal niet hoeft. Neem bijvoorbeeld een serum. Misschien heb je er al wel één of een aantal in de kast staan, maar weet je nog steeds niet precies hoe het nu werkt. Geloof ons, je bent niet de enige. Van wat het precies is tot welk serum geschikt is voor jouw huid: in dit artikel beantwoorden we jullie meest gestelde vragen.

WAT IS EEN SERUM VOOR DE HUID?

Er zijn veel verschillende stappen in een huidverzorgingsroutine en je hebt ze heus niet allemaal nodig. Een serum is er daarentegen één die je wel zeker wilt overwegen. Het is een licht, vaak waterachtig product met een hoge concentratie actieve ingrediënten. Dit zorgt voor een effectieve formule die jouw huid - afhankelijk van welke ingrediënten er in zitten - enorm kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan hydratatie, verhelderen en het tegen gaan van fijne lijntjes, puistjes en pigmentatie.

Een makkelijke vergelijking kun je maken met een diner waarbij de reiniging het voorgerecht is, het serum het hoofdgerecht en een dag- of nachtcrème het toetje. Natuurlijk kun je nog meer gangen en amuses toevoegen, maar dit is de basis. Het is dus ook niet hetzelfde als een crème. Je gebruikt het samen in plaats van het één of het ander. Een serum zorgt echt voor een effectieve dosis aan ingrediënten, terwijl een moisturizer voornamelijk een beschermlaagje op de huid legt. Deze verzorgt de huid natuurlijk ook, maar er zit een vele lagere dosis of zelfs geen actieve ingrediënten in.

HOE GEBRUIK JE EEN SERUM VOOR HET GEZICHT?

Een serum is het middelpunt van jouw skincare routine, omdat het de meest effectieve ingrediënten bevat. Je gebruikt het na de reiniging van de huid. Vaak is de verpakking van een serum voorzien van een pipetje. Hiermee kun je het direct op het gezicht aanbrengen of eerst op de hand. Voor extra hygiëne wil je het liefst voorkomen dat het pipetje de huid direct raakt.

Door de dunne textuur is drie druppels zeker voldoende: één op het voorhoofd en op iedere wang één. Na het aanbrengen kun je het zacht in de huid masseren. Heb je per ongeluk toch teveel gebruikt, smeer het dan uit in de nek om deze ook van extra verzorging te voorzien. Wacht tot het serum is ingetrokken en breng vervolgens een moisturizer aan.

WANNEER EN HOE VAAK GEBRUIK JE EEN SERUM?

Dat is helemaal afhankelijk van wat er precies in het serum zit. Sommige ingrediënten zoals exfolianten (bijvoorbeeld salicylzuur) kun je het beste maximaal één à twee keer in de week gebruiken. Andere ingrediënten zoals hyaluronzuur kun je prima iedere dag gebruiken. Daarnaast kun je exfolianten ook het beste in de avond gebruiken, omdat ze de huid kwetsbaarder maken voor zonlicht. Antioxidanten zoals vitamine C kun je altijd gebruiken, maar zijn extra efficiënt overdag. Ze beschermen de huid namelijk tegen vrije radicalen van onder andere uitlaatgassen en UV-straling. Hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur kun je zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gebruiken.

Om er zeker van te zijn dat je jouw serum op de juiste manier gebruikt, is het altijd goed om eerst het advies op de verpakking te lezen. Juist omdat een serum een hoge concentratie actieve ingrediënten bevat is het extra belangrijk om goed op te letten. Daarnaast is iedere huid verschillend. Het kan dus prima zo zijn dat iemand met een droge huid twee keer per dag een hyaluronzuur serum wil gebruiken voor extra hydratatie en dat iemand anders aan één keer voldoende heeft.

WELK SERUM IS GESCHIKT VOOR MIJN HUIDTYPE?

In onze collectie vind je twee serums: het Multi Vitamin Shot Serum en het Magic Hyaluron Serum. Beide serums hebben een andere functie, maar zijn ook goed samen te gebruiken. Hieronder vind je een uitleg van wat ze precies doen.

OLCAY GULSEN BEAUTY MAGIC HYALURON SERUM

Zoals de naam al doet vermoeden zit dit serum boordevol met hyaluronzuur. Dit is hét power ingrediënt op gebied van hydratatie. Het kan tot wel 1000 keer het eigen gewicht in vocht vasthouden en trekt ook vocht aan. Van geen wonder dus dat het zo populair is. Niet alleen zorgt het voor een goed gehydrateerde huid, maar ook heeft het een plumpend effect en geeft het een mooie glow.

Hoewel het zuur heet, heeft het geen irriterende eigenschappen en is het serum geschikt voor ieder huidtype. Zelfs voor de gevoelige huid. Je kunt het iedere dag zowel ‘s ochtends en ‘s avonds gebruiken. Vooral voor de droge huid is dit serum een musthave, maar ook een vette huid kan een vocht tekort hebben. In dat geval kan het Magic Hyaluron Serum ook een oplossing bieden. Eenmaal aangebracht trekt het serum snel in zodat je daarna jouw moisturizer kunt aanbrengen.

MULTI VITAMIN SHOT SERUM

Dit serum is een echte multi-tasker. Het heeft namelijk niet alleen verzorgende eigenschappen, maar ook het effect van een primer. Zo verzorg je niet alleen de huid, maar blijft ook jouw make-up mooi zitten.

De formule bevat 10% Multi Vitamin Complex: een mix van vitamine A, E en F. Dit zijn alle drie krachtige antioxidanten die de huid beschermen tegen vrije radicalen zoals uitlaatgassen en UV-straling. Daarnaast kalmeren ze de huid en stimuleren ze de celvernieuwing.

Het serum kan zowel overdag als ‘s nachts gebruikt worden. Om het meeste uit het primer effect te halen, adviseren wij het vooral voor overdag. Dit effect wordt gecreëerd door een speciaal soort olie, namelijk gehydrolyseerde olijfolie. Hierdoor is het serum minder geschikt voor de vette huid, die vaak al een teveel aan olie heeft. Desondanks voelt het serum niet vet aan. Je kunt het iedere dag gebruiken. Door de olie hoef je - in tegenstelling tot andere serums - er geen dag- of nachtcrème over aan te brengen, maar dit kan natuurlijk wel.


KUN JE DE SERUMS SAMEN GEBRUIKEN?

Wil je beide serums samen gebruiken, dan kan dat zeker. Ons advies is om dan het Multi Shot Vitamin Serum overdag te gebruiken en het Magic Hyaluron Serum ‘s nachts. Werkt het andersom beter voor jouw huid, dan is dat ook helemaal oké. Eventueel kun je ze ook layeren: in laagjes over elkaar gebruiken. Breng hiervoor eerst het Hyaluron Serum aan en laat dit goed intrekken. Breng vervolgens het Multi Vitamin serum aan.

KUN JE DE SERUMS GEBRUIKEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP?

Het Magic Hyaluron Serum is helemaal veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap. Het Multi Shot Vitamin Serum bevat vitamine A en daarom raden wij het af het tijdens de zwangerschap te gebruiken.