WORK 5 tips om je productiviteit te verhogen

[WORK] 5 tips om je productiviteit te verhogen
GUSH
Soms heb je van die werkdagen dat je er gewoon even niet in zit. No worries, niemand kan altijd op volle kracht staan. Of je nu thuis of op kantoor werkt, wanneer je even niet zo productief bent kan dat je flink tegen gaan staan. Dit zorgt weer voor stress omdat je die ene to do misschien niet af krijgt. En da’s precies wat we natuurlijk niet willen. Met deze tips ga jij zo productief mogelijk aan de slag en klap je aan het eind van de dag je laptop tevreden dicht.

1. Zorg voor een nette werkplek

Echt waar, een opgeruimde werkomgeving zorgt voor een opgeruimd hoofd. Zorg er dus voor dat het niet rommelig is. Zo heb je veel meer rust aan je hoofd en denk je helderder na. Ruim je werkplek aan het eind van iedere dag op, zodat je de volgende dag gelijk gefocust aan de slag kunt. Check ook altijd tijdens de lunch of het er nog netjes uitziet en of je eventueel dingen kunt wegleggen die je niet meer nodig hebt deze dag.

2. Maak een to-do lijst

Wij zweren bij een to-do lijst. Niet alleen geeft het een duidelijk overzicht van wat je nog moet doen en ruimte in je hoofd, ook geeft het een echte oppepper als je een to-do kunt doorstrepen. Of je nu kiest voor een app zoals Trello of gewoon pen en papier, focus je bij het afwerken van de to-do lijst op één taak tegelijk. Zo hoeft je hoofd niet telkens te schakelen en je verlies je geen extra tijd.

3. Bepaal je doelen

Zet de hele dag door goals voor jezelf en trakteer jezelf vervolgens op een beloning wanneer je dit hebt bereikt. Loop je bijvoorbeeld al een paar dagen tegen die ene taak aan te hikken? Zet deze vandaag als doel en bedenk van tevoren hoe je jezelf gaat belonen. Het hoeft niks geks te zijn, ook 5 minuten door Instagram scrollen kan al een beloning zijn. Of loop even een rondje en pak een kopje thee. Als je jezelf beloont, motiveer je jezelf om er naartoe te werken.

4. No cellphone policy

Dit is misschien voor de hand liggend, maar soms hebben we echt niet door hoe vaak we onze telefoon ‘even snel’ pakken. Leg ‘m dus echt weg. En daarmee bedoelen we: aan de andere kant van de kamer. Zet de niet storen functie aan en zet een wekker voor jezelf wanneer jij vindt dat je je telefoon weer mag pakken. Je kunt hiervoor ook met de Pomodoro methode werken: 25 minuten focus en vervolgens 5 minuten pauze nemen (aka scrollen). Wanneer je dit vier keer hebt herhaald kun je een langere break inplannen.

5. Maak je hoofd leeg

Als je merkt dat je even niet zo lekker gaat kun je twee dingen doen: gefrustreerd door blijven gaan of je hoofd even leegmaken. Wij raden het tweede aan. Ga even naar buiten, loop een rondje over de werkvloer of maak een praatje met een collega. Wanneer je vervolgens weer bij je werkplek aankomt ben je weer helemaal fris en kun je weer aan de slag.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd