SHINY & SILKY Dit is waarom je nu een zijden kussensloop wil hebben

[SHINY & SILKY] Dit is waarom je nu een zijden kussensloop wil hebben
Unsplash
De zijden kussensloop gaat viral op het internet. TikTok en Instagram staan er vol mee en dat vraagt om uitleg. Het gebruik van een zijden kussensloop in plaats van een katoenen brengt een hoop voordelen met zich mee, maar wat zijn deze dan precies? Team GUSH heeft het voor je uitgezocht.

De katoenen kussensloop

Om je wat achtergrondinfo te geven over dit onderwerp, vertellen we je eerst de ins en outs van een reguliere kussensloop. Deze is vaak van katoen gemaakt: over het algemeen een fijne stof die gemakkelijk te wassen is en lang meegaat. Katoen neemt ook veel vocht op dat we tijdens het slapen verliezen. Dit is enerzijds een voordeel, maar aan de andere kant juist een nadeel. Doordat het katoen het vocht uit de huid opneemt, wordt de vochtbalans van je huid in de war geschopt. Dit zorgt er voor dat je huid kwetsbaarder is en je meer kans loopt op onzuiverheden. Daarnaast blijven in katoen bacteriën gemakkelijk zitten, wat - zoals je je wel voor kunt stellen - niet goed voor de huid is en ook weer zorgt voor onzuiverheden. Ook kan de relatief harde stof van katoen het haar uitdrogen, breekbaar maken en klitten veroorzaken. Liggen die kussenslopen al in de prullenmand?

De zijden kussensloop

Eerst willen we graag duidelijk zeggen dat het echt om een zijden kussensloop gaat, niet om een satijnen. Ze zien er hetzelfde uit, maar de stof zijde is wat je wil hebben. Een satijnen kussensloop is vaak gemaakt van verschillende stoffen zoals katoen en polyester, het is alleen op een andere manier geweven waardoor het er zo shiny uitziet. Deze brengt wel voordelen met zich mee, maar niet zoveel als eentje die van zijde gemaakt is.

Na alle nadelen van de katoenen kussensloop, delen we graag de voordelen van een zijden kussensloop met je. En dat zijn er nogal wat.

Voordelen voor de huid
Doordat een zijden kussensloop zachter is, heeft het een positief effect op onzuiverheden omdat er minder wrijving is. Ook niet geheel onbelangrijk: een zijden kussensloop absorbeert minder dan eentje van katoen. Dit zorgt ervoor dat je skincare producten beter in de huid trekken en niet in de kussensloop. Ook blijft de vochtbalans van je huid tiptop in orde. Uiteindelijk kan een zijden kussensloop zelfs rimpelvorming verminderen.

Voordelen voor het haar
Zoals eerder genoemd, absorbeert een katoenen kussensloop vocht, waardoor je haar droger wordt. Bij het gebruik van een zijden kussensloop is dit net zoals bij de huid, niet het geval. De natuurlijke oliën van je haar worden vastgehouden en gaan nergens anders heen. Daarnaast voorkom je haarbreuk en gespleten haarpunten wanneer je op een zijde kussensloop slaapt. Er is door de zachte stof minder wrijving waardoor je haar niet beschadigt en het daardoor ook beter in model blijft zitten. Last but not least: een zijden kussensloop vermindert de talgproductie waardoor je haar minder snel vet wordt en je het dus minder vaak hoeft te wassen, wat weer gezond is voor je haar. Win-win!

6 opmerkingen

Waar kan ik.deze kopen gr

Ria Van den Elshout

Omdat heel wat mensen chemotherapie volgen zal het fijn zijn dat hun haar niet zo uitvalt denk ik ze moeten al zoveel moeiten doen om hun haar te behouden

Elshout Ria

Zal graag zo sloop en ea lakens willen hebben hoe kom ik er aan gr

Elshout Ria

Ik ben het hier helemaal mee eens het is veel gezonder voor je huid en haar maar niet alleen is het beter voor je lichamelijk maar ook geestelijk
Je nachtrust is veel beter omdat het zo’n fijn gevoel is waardoor je dieper slaapt en daardoor minder vaak wakker wordt
Het mag misschien iets duurder zijn maar er gaat niks boven je gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk
Ik raad het echt iedereen aan

Diane

Lijkt me heerlijk slapen…

Truus Vd Vijver

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd