DIY: dit haarmasker laat je lokken glanzen

[DIY:] dit haarmasker laat je lokken glanzen
Pinterest

Ons haar heeft het vaak zwaar te verduren. Daarom heeft je coupe en hoofdhuid af en toe een beetje extra aandacht nodig. En daar bedoelen we mee: een haarmasker. Dit werkt verzorgend en geeft jouw lokken een echte boost, iets wat iedere coupe af en toe nodig heeft. Er zijn veel verschillende haarmaskers te koop, maar wist je dat je ook zelf een haarmasker kunt maken?

Niet alleen is het dan een echt vers masker, je weet ook zeker dat er geen stoffen in zitten die niet goed zijn voor je haar. Daarnaast voorkom je met dit masker voedselverspilling, zoals die overrijpe bananen die nog in je fruitmand liggen. Vergeet niet dat je het masker meteen na het maken gebruikt, anders vervliegen de stoffen die het goede werk doen en heeft het masker geen zin meer.

Dit haarmasker is geschikt voor ieder haartype en zorgt ervoor dat je haren zijdezacht worden. Daarnaast kan het zelfs roos tegengaan en zorgen voor een gezonde hoofdhuid.

Dit heb je nodig:

1 of 2 rijpe bananen (vitamine C: niet alleen goed voor je huid maar ook voor je haar)

1 eetlepel honing (antibacteriële werking, ondersteunt de natuurlijke haargroei)

1 eetlepel gesmolten kokosolie (maakt je haar zacht en glanzend)

1 eetlepel olijfolie (verzorgt beschadigd haar, maakt het weer soepel)

Mix alles in een blender en masseer het masker goed in op je hoofdhuid en in je haar. Laat het 15 tot 20 minuten zitten zodat je haar de tijd heeft om alle goede stoffen op te nemen. Spoel het hierna uit met lauwwarm water en was je haar goed met shampoo. Vervolg het wassen uiteraard gewoon met je reguliere routine zoals een conditioner. Voilà, jouw lokken zijn super glanzend en gezond.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd