DOUBLE CLEANSING: dit is het en deze voordelen levert het op

[DOUBLE CLEANSING:] dit is het en deze voordelen levert het op
Olcay Gulsen Beauty
Double cleansing is een manier om je gezicht te reinigen, waarbij je jouw huid niet één maar twee poetsbeurten geeft. Wij vertellen je wat double cleansing inhoudt en welke voordelen het oplevert. Let's dive into it.

Double cleansing: wat betekent het?

Op het gebied van gezichtsverzorging, zijn er altijd weer nieuwe trends. Een term die al een tijdje wordt gebruikt is double cleansing, oftewel: het dubbel reinigen van je huid. Misschien vraag je je af wat hier het nut van is. Je huid zou namelijk na één keer goed reinigen, al schoon moeten zijn, toch?  Natuurlijk is de wijze waarop je je huid schoonmaakt en verzorgt een persoonlijke keuze. Wel is het interessant om je te verdiepen in de double cleansing methode die gebruikt wordt binnen de Koreaanse gezichtsverzorging. De gedachte achter de methode is dat, wil je alle viezigheid van je gezicht verwijderen, je jouw gezicht twee keer moet reinigen. Luchtvervuiling, zweet en het dragen van SPF (wat héél goed is trouwens), hebben bijvoorbeeld ook invloed op je huid en laten een bepaald laagje achter. Het doel van het schoonmaken van je huid is niet alleen het weghalen van je make-up, maar ook het verwijderen alle overige viezigheid die door de dag heen op je huid terecht is gekomen. Door gebruik te maken van de double cleansing methode weet je in ieder geval zeker dat je gezicht schoon is. Je huid is volledig gereinigd en voelt zacht aan.

Zo kun je het zelf proberen

Spreekt de double cleansing methode je wel aan, maar heb je geen idee hoe je moet beginnen of welke producten je nodig hebt? We’ve got you covered. Tijdens de eerste reiniging van de huid, maak je gebruik van een olieachtig product. Denk aan een cleansing oil of balm. Met deze olieachtige substantie haal je vooral de make-up en zonbescherming van je huid. Je huid lijkt nu schoon, maar zoals we eerder al benoemden, blijft er nog veel onzichtbare viezigheid over op je huid. Dit is waarom er een tweede reiniging nodig is. Voor deze reiniging gebruik je een wateroplosbare gezichtsreiniger. Denk bijvoorbeeld aan een cleansing gel, melk of een schuimende cleanser.  Kies voor producten waar jouw huid goed op reageert en waardoor er geen huidirritaties ontstaan. Na de tweede stap is je huid écht schoon en kun je aan de slag met de rest van je huidverzorgingsroutine.

De voordelen op een rijtje

Als je vaak make-up en SPF draagt, zou het dubbel reinigen van je huid een aantal voordelen kunnen opleveren. De double cleansing methode kost natuurlijk iets meer tijd, maar je huid zal je om verschillende redenen dankbaar zijn. Doordat je huid goed gereinigd wordt, zullen bacteriën zich minder snel ophopen, waardoor er minder snel ontstekingen ontstaan. Vooral mensen met een vettige huid zullen om deze reden verschil merken.  Je huid zal rustiger ogen en je zult minder last hebben van puistjes. Een ander groot voordeel van een schone huid, is dat de huid gezichtsverzorgingsproducten nu veel beter zal opnemen. De poriën zijn schoon en open en serums en moisturizers kunnen nu beter hun werk doen. Soms kun je dus beter kiezen voor twee milde reinigers, in plaats van één intensieve reiniger (die mogelijk voor irritaties zorgt).

2 opmerkingen

Sinds ik deze Double Cleansing Methode gebruik is mijn huid nog nooit zo rustig geweest.
Ik ben 58 jaar en ik was altijd gewend, gewoon lekker met micelair water mijn gezicht schoon te maken.
Maar toen ik de Cleansing Milk en de Cleansing Balm ben gaan gebruiken als advies van Lieve Peters merkte ik echt een enorm verschil.
Mijn huid werd heel diep gereinigd en zag er veel gezonder uit.
Ik had geen last meer van een vettige huid bij mijn voorhoofd en rond mijn neus en sinds ik deze Double Cleansing nu heerlijk in mijn routine meeneem merk ik ook dat de andere verzorgings producten die ik van Olcaygulsenbeauty gebruik, zelfs nog beter hun werk kunnen doen.
Ontzettend bedankt voor dit geweldige advies Lieve Peters en ik kan het ook echt aan iedereen aanraden, zeker als je een gevoelige huid hebt is Double Cleansing echt perfekt.

Diane Brödel

Ik vindt de dubbel cleans methode geweldig. Ik had altijd het gevoel dat met het reinigen (1xdus) mijn huid nog niet schoon was en fijn aanvoelde.
Ik gebruik nu eerst de Ogb cleansing balm en daarna de cleansing Milk. Ik gebruik ook de 24h creme, vitamine c serum en eyecream van Ogb. Mijn huid is echt heel mooi geworden en ook niet meer af en toe dat ene puistje. Krijg zelfs complimenten dat mijn huid er zo mooi uitziet.

Ilona Rijs

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd