HEALTHY HAIR Zo houd je jouw lokken gezond

[HEALTHY HAIR] Zo houd je jouw lokken gezond
GUSH

Onze coupes hebben behoorlijk wat te verduren: borstelen, de hete stijl- of krultang er doorheen halen, het dragen van elastiekjes en heet douchen. En zonder dat we het doorhebben, doen we dat dagelijks. Zelfs slapen kan al schadelijk zijn - voor je haar dan, verder raden we het vooral aan. Maar hoe zorg je ervoor dat je haar gezond en shiny blijft? Met deze tips maak je zeker weten een verschil.

Healthy body = healthy hair

Yup, het is echt waar: wat je eet en drinkt heeft invloed op je haarwortels en daarmee ook op je lokken. Het verzorgen van je haar begint daarom van binnenuit. Drink dus vooral voldoende water. Dit heeft een positieve werking op niet alleen je huid, maar dus ook je haar.

Masseer je hoofdhuid

Niet alleen onze body’s hebben soms een heerlijke massage nodig, ook onze hoofdhuid kan dit goed gebruiken. Als je de hoofdhuid masseert, stimuleer je namelijk de haargroei. Doe dit bijvoorbeeld met een scalp massage tool terwijl je je haar wast met shampoo. Naast dat het goed is voor je haar, is het ook een very welcome ontspanningsmomentje tijdens het douchen.

Gebruik een haarmasker

Als je je gezicht wel eens een masker gunt om het een beetje extra verzorging te geven, waarom zou je dit dan ook niet voor je haar doen? Haarmaskers geven je haar een extra boost en wanneer je dit regelmatig doet ga je echt verschil merken.

Ontwijk elastiekjes

Heb je je haar graag vast? Dan zijn elastiekjes vaak de makkelijkste oplossing. Probeer deze juist te ontwijken en draag je haar vast met een haarklem. Heb je toch echt liever je haar in een staart? Gebruik dan speciale elastiekjes die het haar niet beschadigen. Nog een pluspunt: ze laten geen rand achter in je haar wanneer je het weer los draagt.

Was je haar zo min mogelijk

We snappen dat je het liefst je haar elke dag wilt wassen voor een fris gevoel en de beste coupe, maar toch is het beter van niet. Probeer je haar te trainen door het zo min mogelijk te wassen. Op een gegeven moment wordt je haar minder snel vet. Tot die tijd is droogshampoo je beste vriend. Nog een tip: probeer tijdens het wassen niet te warm water te gebruiken. Je hoofdhuid gaat daardoor juist meer talg produceren (= vet haar) en daarnaast kan het er ook voor zorgen dat je haar afbreekt.

Breng een bezoekje aan de kapper

Hoe graag we het soms ook uitstellen: het is beter om wél naar de kapper te gaan. Regelmatig de punten (ja, echt alleen de punten) er af halen houdt jouw haar gezond en shiny.

Tangle Teezer Scalp Exfoliator and Massager

€ 7,45

SHOP NU

Coco & Eve Sweet Repair Repairing and Restoring Hair Mask

€ 25,45

SHOP NU

Invisibobble Original Hair Ring

€ 4,95 - 3 stuks

SHOP NU

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo

€ 11,95

SHOP NU

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd