SCALP CARE dit zijn de voordelen en zo doe je het

[SCALP CARE] dit zijn de voordelen en zo doe je het
OUAI
Iets wat vaak vergeten wordt, maar waar we wel steeds meer over horen en lezen is scalp care. Dat we onze haren goed moeten verzorgen weten we wel (hoe is soms nog de vraag, dat kun je hier lezen), maar de hoofdhuid laten we vaak links liggen. En dat terwijl dit juist oh zo belangrijk is. Gelukkig is scalp care steeds meer upcoming. Maar waarom is het dan zo belangrijk en hoe verzorg je de hoofdhuid eigenlijk? We leggen het graag uit.

Dit is waarom je hoofdhuid verzorgen zo belangrijk is

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: een goed verzorgde hoofdhuid is écht het begin van mooie, gezonde lokken. En willen we dat niet allemaal? Er kan geen enkel haarserum, haarmasker of haarolie opboksen tegen een goed verzorgde hoofdhuid. Met deze producten verzorg je namelijk alleen de lengtes van het haar (ook zeker belangrijk), maar niet je ‘nieuwe’ haar.

Het is niet zo gek dat een gezonde hoofdhuid zorgt voor gezond haar, je hoofdhuid is immers waar je haargroei begint. Als het daar niet goed verzorgd wordt, groeien de haren minder goed. Daarnaast kan een goede verzorging van de hoofdhuid er voor zorgen dat een schilferende en jeukende hoofdhuid verleden tijd is en word je haar minder snel vet. Dit zorgt er voor dat je je haar minder vaak hoeft te wassen wat dan weer je haar gezond houd. Best een goede opsomming om je te motiveren je hoofdhuid een beetje extra care te geven, vind je niet? Vanaf nu koppelen we skincare niet alleen meer aan het verzorgen van je huid op je gezicht, maar ook die op je hoofd.

Zo verzorg je de hoofdhuid

1

Scrub de hoofdhuid

Door je hoofdhuid 1 keer per week te scrubben met een scalp scrub worden vuil en build-ups van producten verwijderd. Dit gaat irritatie op de huid tegen en kan je haar minder dof maken.

2

Ga voor een tea tree olie behandeling

Tea tree olie wordt voor een heleboel gebruikt. Zo werkt het ontsmettend en kan het bijvoorbeeld littekenvorming tegengaan. En natuurlijk is deze miracle oil ook goed voor de hoofdhuid. Het is klinisch bewezen dat tea tree olie de huid en het haar zeer goed hydrateert en er voor zorgt dat een droge, schilferige en jeukende hoofdhuid verleden tijd is.

3

Een masker voor je gezicht en hoofdhuid

Niet alleen is het verstandig om je huid op je gezicht eens te verwennen met een hydraterend masker, ook de hoofdhuid verdient dit wel eens. Ook dit voorkomt of geneest een droge, schilferige en jeukende hoofdhuid.

4

Kies af en toe voor een clarifying shampoo

Deze shampoo reinigt het haar en de hoofdhuid zó grondig dat alle onnodige stoffen verwijderd worden. Wel kan deze shampoo je haar uitdrogen, dus combineer deze behandeling altijd met een voedend masker of conditioner en gebruik de shampoo niet bij elke wasbeurt.

5

Douche niet te heet

Net zoals te warm douchen niet goed is voor de huid op je lichaam, is het ook een no-go voor de hoofdhuid. Heet water zorgt ervoor dat de huid gedehydrateerd raakt en dat willen we niet. Probeer je haar dus altijd te wassen met lauwwarm water.

6

Masseer je shampoo goed in

We zeggen altijd wel: ‘ik moet mijn haar wassen’, maar eigenlijk moeten we zeggen ‘ik moet mijn haar en mijn hoofdhuid wassen’. Want niet alleen je haar moet schoongemaakt worden, ook de hoofdhuid. Dit doe je door de shampoo goed in te masseren door in rondjes te bewegen met je vingers. Dit stimuleert ook gelijk de haargroei, dus win-win.

7

Gebruik een scalp massage borstel

We hebben het in het in een eerder artikel ook al over deze wonder brush gehad. En om de vorige tip naar een iets hoger level te brengen is het gebruik van een scalp massage borstel zeker aan te raden. Door de hoofdhuid te masseren met een speciale scalp massage borstel verwijder je dode huidcellen (bye bye roos), stimuleer je de bloedsomloop en verwijder je product build ups. Daarnaast gun je jezelf een mini massage wat ook weer stress vermindert.

1 opmerking

Moet je de tea tree oil inmasseren en uitspoelen en dan je haar wassen met een shampoo. En na de scrub ook je haar wassen. Kan je alles achter elkaar gebruiken

Jacqueline

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd