SKIN CYCLING Wat is het en hoe doe je het?

[SKIN CYCLING] Wat is het en hoe doe je het?
OLCAY GULSEN BEAUTY

Tenzij je afgelopen maanden offline hebt doorgebracht, heb je het zeker weten voorbij zien komen: Skin Cycling. Deze skincare trend is booming op social media en iedereen doet er aan mee. En wij snappen wel waarom: eindelijk een TikTok trend die écht de moeite waard is. Wat het is, hoe je het doet en vooral waarom zou je het willen? We leggen het je uit.

Wat is skin cycling?

Skin cycling is een vierdaagse avondroutine waarbij je iedere dag focust op een ander doel en dus ook andere ingrediënten en producten gebruikt. Zoals veel huidige trends op beautygebied is ook deze ontstaan op Tiktok. Niet alleen is dit dé manier om goed voor je huid te zorgen, ook is het een fijne houvast om precies te weten welke producten je op welke dag gebruikt. In tegenstelling tot veel andere trends is dit er wel eentje die wij, en zelfs dermatologen, aanmoedigen.

Op de eerste avond focus je op het exfoliëren van je huid. Hierdoor verwijder je de dode huidcellen van de huid waarmee je jouw huid prept voor avond nummer twee.

Op de tweede avond ga je namelijk aan de slag met vitamine A, beter bekend als retinol. Dit krachtige ingrediënt gaat huidveroudering tegen en kan goed helpen bij acne.

Avond drie en vier staan in het teken van rust. Deze dagen focus je je op hydraterende en herstellende producten om jouw huid te kalmeren na de hoge actieve ingrediënten van dag één en twee. Door de afwisseling voorkom je kans op irritatie door een exfoliant of retinol en ervaar je wel de voordelen van deze ingrediënten.

Onze favo skin cycling producten

AVOND 1

Start met het reinigen van je huid met een milde cleanser en breng vervolgens een exfoliant aan. Kies voor een exfoliant op basis van zuren zoals een salicylzuur, glycolzuur of amandelzuur. Deze zijn minstens zo effectief als een scrub, maar liever voor je huidbarrière. Maak je routine af met hydraterende producten zoals een serum met hyaluronzuur of glycerine en een verzorgende nachtcrème.

MIRACLE CLEANSING MILK

€ 19.95

SHOP NU

GLOW EXFOLIANT TONIC

€ 18,95

SHOP NU

MAGIC HYALURON SERUM

€ 22,95

SHOP NU

Miracle Overnight Mask

€ 26,95

SHOP NU

AVOND 2

Ook tijdens de tweede avond wil je jouw routine (afgezien van de vitamine A) rustig houden. Start daarom weer met een hydraterende, milde reiniging voordat je een retinol serum aanbrengt. Laat het vitamine A serum (zoals het Olcay Gulsen Beauty Multi Vitamin Shot Serum) goed intrekken en breng vervolgens weer enkele hydraterende producten aan zoals bij avond 1. Vergeet ook niet de huid rondom de ogen goed te verzorgen.

MIRACLE CLEANSING MILK

€ 19,95

SHOP NU

MULTI VITAMIN SHOT SERUM

€ 22,95

SHOP NU

Miracle Eye Cream

€ 24,95

SHOP NU

Miracle Overnight Mask

€ 26,95

SHOP NU

AVOND 3 + 4

Deze avonden focus je op het verzorgen van je huid en is het key om goed te voeden en herstellen. Ruil je cleanser bijvoorbeeld in voor een rijke balm of olie en kies een serum met hydraterende en kalmerende ingrediënten zoals hyaluronzuur, panthenol, glycerine en/of ceramiden. Breng daarna een (nacht-)masker of fijne nachtcrème voor extra hydratatie. 

MIRACLE CLEANSING BALM

€ 21,95

SHOP NU

RESCUE SERUM

€ 22,95

SHOP NU

HYDROGEL FACE MASK

€ 29,95 (5 stuks)

SHOP NU

MIRACLE OVERNIGHT MASK

€ 26,95

SHOP NU

Weet je niet zeker of skin cycling ook voor jouw huid geschikt is of heb je andere skincare vragen? Neem dan contact op met onze customer service.

2 opmerkingen

Beste,

Graag ben ik opzoek naar een product wat ik dagelijks kan smeren op mijn gezicht.
Ik merk dat ik vaak last heb van hormonale puistjes/bultjes. Ook mee-eters rond neus en kin. Onder mijn ogen is het vaak donker mijn huid. Ook merk ik dat andere crèmes niet fijn werken voor mij omdat ik van mezelf al best een vrij vettige huid heb en veel crèmes gemaakt zijn voor mensen met een droge huid.
Verder draag ik geen gezichts make-up. Enkel mascara.

Hopelijk kunnen jullie mij een goed product(en) aanbevelen voor mijn situatie.

Groetjes,

Lisa

Lisa Van der Linden

dit is fijn zo met de producten erbij!!

CAROLA

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd