SKIN FILES alles wat je wilt weten over Niacinamide

[SKIN FILES] alles wat je wilt weten over Niacinamide
Olcay Gulsen Beauty

Niacinamide is een populair ingrediënt dankzij de positieve effecten die het heeft op de huid. Maar wat zijn die positieve effecten precies? En hoe en wanneer gebruik je niacinamide? Wij geven antwoord op verschillende vragen.

Wat is niacinamide precies?

Niacinamide, ook bekend als vitamine B3, is een in water oplosbare vitamine die voorkomt in verschillende voedingsmiddelen zoals vlees, vis, noten en granen. Maar ook zien we dit ingrediënt veel voorbij komen in huidverzorgingsproducten. Het heeft namelijk diverse positieve effecten op de huid.

Wat doet niacinamide voor de huid?

Niacinamide pakt verschillende huidproblemen aan, wat het een superster ingrediënt maakt. Zo verbetert het de natuurlijke huidbarrière, waardoor deze beter bestand is tegen schade van buitenaf. Daarnaast vermindert het ontstekingen en reguleert het de talgproductie. Dit maakt het een fijn ingrediënt voor mensen met een vette of acne-gevoelige huid. Ook donkere vlekjes worden vervaagd en de huid wordt goed gehydrateerd. Ook voor mensen met een droge huid is het dus een must.

Hoe gebruik je niacinamide in je routine?

Je kunt niacinamide toevoegen aan je huidverzorgingsroutine door middel van een serum, een crème of een speciale spot-treatment. Je vindt het tegenwoordig in veel producten en het is niet erg (alleen maar goed) als je bijvoorbeeld een serum gebruikt die niacinamide bevat maar ook een crème gebruikt waar het ingrediënt inzit.

Wanneer en hoe vaak gebruik je niacinamide?

Niacinamide kan zowel 's ochtends als 's avonds gebruikt worden. Vergeet niet dat consistentie key is om resultaten te behalen. Je kunt niacinamide elke dag gebruiken.

Mag je niacinamide met alles combineren?

Over het algemeen is niacinamide te combineren met bijna alle ingrediënten. We raden je alleen aan om op te passen met een product met een hoge concentratie van AHA's. Dit kan zorgen voor irritaties. Probeer het dus altijd eerst even goed uit.

Producten met niacinamide

Olcay Gulsen Beauty Miracle Cleansing Milk

€ 19,95

shop nu

Olcay Gulsen Beauty Miracle 24H day cream

€ 31,95

shop nu

Olcay Gulsen Beauty Hyperpigmentation serum stick

€ 17,95

shop nu

2 opmerkingen

Ik ga dit de volgende keer kopen

Tineke Alblas

Gebruik zowel de cleansingmilk als de 24h daycream!!
Ik ben bijna 68jr oud dus heb een wat drogere huid
Mijn huid heeft sinds ik o.a. deze producten van ogb gebruik een mooie glans en is niet langer dof en futloos!

Trudi rijke

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd