STRESS? 5x selfcare hacks

[STRESS?] 5x selfcare hacks
Pinterest
Stress: we hebben er - helaas - allemaal wel eens last van. Die volle agenda's, deadlines en verwachtingen van anderen zorgen er voor dat het soms even too much is. Het ervaren van stress is niet gezond, dus als je voelt dat het je even te veel wordt raden wij je aan de stress aan te pakken. Hoe? We geven vijf tips.

Neem een warm bad

In bad gaan is de manier om even helemaal uit te checken (laat je telefoon dan ook ergens anders liggen). Doe de kaarsjes aan, schenk je favoriete drankje in en zet wat snacks neer. Wij zijn fan van een no-screen policy, maar als je je favoriete serie wil kijken terwijl je in bad zit moet je dit natuurlijk zeker doen. Zolang je maar geniet van je alone-time in bad. Heb je geen bad? Een lange, warme douche doet ook wonderen. Maak er een everything-shower van (scrubben, ontharen, haren wassen) om jezelf even goed te verwennen. Daarna plof je gewoon op de bank met jouw favoriete drankje, snacks en aangestoken kaarsen. Stress who?

Bel je beste vriendin

Is het niet heerlijk om soms even te luchten en alles er uit te gooien? En bij wie kan dit beter dan bij je bff? Precies: niemand. Niet alleen is het fijn om alles te vertellen wat je dwars zit, een beste vriendin kan vaak net dat duwtje in de rug geven die je nodig hebt.

Ga een rondje wandelen

Wandelen is dé hack die stress helpt verminderen en tegelijkertijd ook goed is voor je lichaam. Tijdens het wandelen stimuleer je namelijk de productie van endorfines, wat ook wel bekend staat als het gelukshormoon. Door regelmatig te wandelen activeer je deze natuurlijke stoffen in je lichaam waardoor stress minder wordt. Daarnaast zorgt wandelen ervoor dat er meer zuurstof naar je hersenen gaat, waardoor je daarna weer fris aan de slag kan gaan met die vervelende deadlines. Een rondje wandelen in je lunchpauze is dus echt niet zo gek.

Mediteer

Een paar minuten mediteren per dag kan er echt voor zorgen dat je je inner peace terugkrijgt. Je kunt mediteren waar en wanneer je wil en op welke manier je wil. Er zijn verschillende apps die je kunnen helpen met mediteren. Luister hiernaar wanneer je alleen in een kamer of aan het wandelen bent.

Plan iets leuks

We hebben allemaal iets nodig om naar uit te kijken. Dit kan iets simpels zijn zoals je favoriete maaltijd maken (of bestellen) of een weekendje weg met je lover of vriendinnen. Wat het ook is: plan het in. Ergens naar uit kunnen kijken is een hele makkelijke manier om in een goede mood te blijven.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd