SKIN FILES Alles wat je wilt weten over vitamine C in huidverzorging

[SKIN FILES] Alles wat je wilt weten over vitamine C in huidverzorging
Olcay Gulsen Beauty

Je kunt er niet meer omheen: vitamine C in huidverzorging is super populair. En dat is niet zonder reden. Het ingrediënt is super effectief en heeft een hele lijst met voordelen. Reden genoeg om te ontdekken waarom jij het ook in jouw skincare routine wilt gebruiken.

Wat is vitamine C?

Vitamine C is een water-oplosbare vitamine die we vooral kennen uit fruit en groenten. Belangrijk in een gezond voedingspatroon dus, want het is een belangrijk bestanddeel voor de groei, ontwikkeling en het herstel van ons lichaamsweefsel en dus ook onze huid. Daarnaast is het ook een krachtige antioxidant en daarmee essentieel voor ons immuunsysteem. 

Ons lichaam kan vitamine C niet zelfstandig aanmaken, dus daar kunnen we de natuur een handje bij helpen. Door het te eten, maar ook - in het geval van onze huid - door de juiste producten te smeren. 

 De voordelen van vitamine C in huidverzorging

Wil je een stralende huid? Dan ben je bij vitamine C aan het juiste adres. Het effectieve ingrediënt heeft een mix van voordelen die samen bijdragen aan die oh zo gewilde glow

1. Vitamine C is een krachtige antioxidant
Antioxidanten zijn essentieel om je huid te beschermen tegen vrije radicalen, oftewel de vijanden van jouw huid. Denk hierbij aan externe factoren zoals UV-straling, uitlaatgassen en sigarettenrook. Deze kunnen de huid beschadigen en zo voor een doffe teint of rimpels zorgen. Door vitamine C in jouw skincare routine te gebruiken bescherm je de huid tegen deze bad guys en voorkom je huidschade. 

2. Vitamine C verheldert de huid
Vitamine C staat bekend als een ingrediënt dat de huid egaliseert. Het vermindert  (pigment)vlekjes door de melanine productie af te remmen, de veroorzaker van deze vlekjes. Door regelmatig vitamine C te gebruiken in je huidverzorging kun je ze verminderen én voorkomen. 

3. Vitamine C bevordert de collageenproductie
Collageen is een belangrijk onderdeel van onze huid dat deze glad en soepel houdt. Door de jaren heen maakt ons lichaam minder collageen aan. Vitamine C stimuleert deze aanmaak, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen en/of uitblijven. Regelmatig smeren is dus een must. 

Zo gebruik je vitamine C in jouw huidverzorgingsroutine

Om het optimale effect uit de antioxidant-eigenschappen te halen, wil je vitamine C het liefst in de ochtend gebruiken. Zo blijft jouw huid gedurende de dag beschermt tegen vrije radicalen. Je kunt het ingrediënt iedere dag gebruiken, dan zul je ook de meeste resultaten zien. 

Wanneer je gaat shoppen voor een vitamine C product, wil je vooral tussen de serums kijken. Dit zijn namelijk de meest geconcentreerde producten in het skincare assortiment. Vaak zit hier een hoger percentage vitamine C in, dan dat je in crèmes of toners gaat vinden. Serums zijn dus extra effectief en kun je gemakkelijk toevoegen aan je dagelijkse routine. 

Heb je een gevoelige huid? Doe dan eerst een patch test door een kleine hoeveelheid aan te brengen op je kaaklijn. Laat dit intrekken en bekijk gedurende de dag of er eventuele roodheid of andere irritaties optreden. Is dit niet het geval, dan kun je het gerust aanbrengen over het gehele gezicht. Merk je dat je huid er op reageert, probeer dan een product met een lager percentage vitamine C.

De verpakking van vitamine C huidverzorging

Bij vitamine C producten zal het je opvallen dat de meeste niet in een transparante verpakking zitten. Vitamine C is namelijk heel gevoelig voor licht en zuurstof. Deze zorgen ervoor dat het ingrediënt de stabiliteit en dus haar werking verliest. Kies daarom het liefst voor een gekleurde verpakking met een pompje. Daarnaast kun je het beste jouw product bewaren op een donkere plek (bijvoorbeeld in de kast) waar weinig temperatuursverschillen zijn. Wil je de stabiliteit van jouw Vitamine C product garanderen, wil je het dus niet in de badkamer bewaren. 

Benieuwd naar wat vitamine C voor jouw huid kan doen? Ontdek dan onze producten met dit ster-ingediënt.

Miracle Vitamin C Glow Serum

€ 24,95

SHOP NU

Miracle Cleansing Balm

€ 19,95

SHOP NU

Miracle Eye Cream

€ 22,95

SHOP NU

Mist & Fix Spray

€ 14,95

SHOP NU

Miracle Overnight Mask

€ 24,95

SHOP NU

Miracle 24H Daycream

€ 29,95

SHOP NU

Miracle Cleansing Milk

€ 17,95

SHOP NU

Vegan Sunscreen SPF50

€ 21,95

SHOP NU

3 opmerkingen

Ik vind de de huidspullen uitstekend ik gebruik het al jaren van oog tot mond ik ben een moderne vrouw en deze huidspullen maken mij nog jong en een goede uitstraling dus ik blijf het gebruiken gr ria bussum

Ria Van den Elshout

Geweldige producten in prachtige verpakingen.. zonde om weg te gooien.. flesjes met pipet maak heel goed schoon.. etiket er af .. gaat heel gemakkelijk!! Bewaar ze in een plastic box.. altijd makkelijk

Maria

Superblij en tevreden over alle producten die ik tot nu toe heb gekocht, mijn huis reageert er goed op.
Prachtige verpakking, zo zonde om deze weg te moeten gooien , eigenlijk zou dit recyclebaar moeten worden!?( tip)

Sandra

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd