CLEAR SKIN deze vitamines dragen bij aan een betere huid

[CLEAR SKIN] deze vitamines dragen bij aan een betere huid
Olcay Gulsen Beauty
Wist je dat je, naast het hanteren van een goede huidverzorgingsroutine, ook van binnenuit voor je huid kunt zorgen? Niet alleen het drinken van voldoende water, maar ook vitamines zijn essentieel voor het bevorderen van een gezonde huid van binnenuit. Je kunt dus smeren wat je wil, maar zolang jij niet de juiste vitamines binnenkrijgt zal je huid hoogstwaarschijnlijk niet op z'n best zijn (en zo wel: lucky you!). Wij nemen je mee in het lijstje van vitamines (en de voedingsmiddelen die deze vitamines bevatten) die jouw huid blij maken.

Vitamine A

Vitamine A kennen we in skincare ook wel als retinol, een krachtige antioxidant die bekend staat om het vernieuwen en regenereren van de huid. Retinol zorgt voor de productie van nieuwe huidcellen wat weer zorgt voor een gladdere en gezondere huid. Daarnaast worden tekenen van veroudering, fijne lijntjes en rimpels vermindert. Niet alleen raden we je aan om retinol (in de avond) te smeren, we raden je ook aan vitamine A te eten. Deze vitamine vindt je in voedingsmiddelen zoals zoete aardappelen, wortelen en spinazie. Ook vis, lever, ei en melkproducten bevatten vitamine A.

Vitamine C

Vitamine C staat bekent als een power ingrediënten. Het heeft het vermogen om in skincare de collageenproductie te stimuleren wat de huid stevig maakt en elasticiteit geeft. Daarnaast beschermt vitamine C de huid tegen schade door vrije radicalen die veroorzaakt worden door zonlicht en vervuiling. Vitamine C komt voor in citrusvruchten, aardbeien, broccoli en paprika. Ook kiwi's, zwarte bessen en boerenkool dragen bij aan een stralende huid.

Vitamine D

Hoewel we kunnen verbranden van de zon - wat dan weer niet goed is voor onze huid - is vitamine D uit zonlicht er wel eentje die we niet kunnen missen. Niet alleen voor een beter humeur, maar ook voor onze huid is het onmisbaar. Zo bevordert het de celgroei, reparatie en immuniteit. Vitamine D kun je ook binnenkrijgen door vette vis, eieren en verrijkte zuivelproducten te eten.

Vitamine E

Vitamine E hoor je minder vaak dan de eerder genoemde vitamines, maar is minstens net zo belangrijk. Zo staat vitamine E bekend om zijn hydraterende eigenschappen en het vermogen om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Het helpt ook om roodheid en ontstekingen tegen te gaan. Wist je dat vitamine E er voor zorgt dat andere vitamines beter hun werk kunnen doen? Powerhouse dus! Vitamine E vind je vooral in noten, zaden, plantaardige oliën en bladgroenten.

Vitamine K

Mocht je last hebben van donkere kringen en wallen onder je ogen dan zou het kunnen helpen om wat meer vitamine K in te nemen. Deze antioxidant vindt je vaak in oogcrèmes, maar zit ook in bladgroenten zoals boerenkool, spinazie, broccoli en sojabonen.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd