GLOW BABY dit is waarom exfoliëren zo belangrijk is

[GLOW BABY] dit is waarom exfoliëren zo belangrijk is
Olcay Gulsen Beauty
We begrijpen dat je het soms niet meer bijhoudt: er zijn namelijk zo veel huidverzorgingsproducten op de markt. Dat zorgt er voor dat het soms niet helemaal meer duidelijk is wat een product nu precies voor je huid kan betekenen. We horen vaak dat dit ook bij een exfoliërende tonic nogal onduidelijk is en dat deze stap ook door velen wordt overgeslagen. Wij raden aan om dit zeker toe te voegen aan je skincare routine en leggen graag uit waarom, hoe en hoe vaak je dit moet doen.

Wat doet exfoliëren?

Door te exfoliëren doe je je huid (en jezelf) echt een plezier: het zorgt er namelijk voor dat dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden geëlimineerd. En dit is een hele belangrijke stap, want ophoping van dode huidcellen kan zorgen voor ontstoken poriën waardoor vervelende huidaandoeningen en puistjes kunnen ontstaan, iets wat we juist willen voorkomen. Naast dat het dode huidcellen verwijdert, stimuleert het ook de celvernieuwing en - last but definitely not least - zorgt het ervoor dat andere huidverzorgingsproducten zoals serums en crèmes beter worden opgenomen. Dit bij elkaar opgesomd maakt exfoliëren een hele belangrijke stap om een stralende huid te krijgen.

Hoe exfolieer je?

Er zijn verschillende manieren om je huid te exfoliëren, namelijk mechanisch en chemisch. Van de mechanische zijn wij persoonlijk geen fan als het om de huid op het gezicht gaat. Mechanisch is namelijk de dode huidcellen verwijderen door de huid te scrubben. Door de wrijving worden de dode huidcellen verwijderd wat prima is voor het lichaam, maar de huid op het gezicht is veel gevoeliger waardoor dit juist te agressief kan zijn. Wij raden dus aan geen scrub op het gezicht te gebruiken. Wat wel aan te raden is, is het toepassen van chemische exfoliatie. Dit is een product welke gebaseerd is op zuren die de huid goed kunnen binnendringen en het dus de werking doet die eerder besproken is en onmisbaar is voor je huid.

Wanneer moet je exfoliëren?

Exfoliëren doe je altijd na het reinigen van de huid en voor het gebruik van serums en crèmes. Ook is het aan te raden dit in de avond te doen en de volgende dag altijd minimaal SPF30 aan te brengen. Het zuur zorgt er namelijk voor dat de huid gevoeliger is voor zonlicht en UV-straling. De hoeveelheid per week dat je je huid moet exfoliëren is voor elk huidtype anders. We raden daarom aan om te beginnen met 1 keer per week en te kijken hoe je huid hier op reageert. Je kunt het vervolgens rustig opbouwen naar 2 of 3 keer per week.

ogb glow exfoliant tonic

€ 18,95

shop nu

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd