SKIN FILES Wat is een serum en hoe gebruik je het?

[SKIN FILES] Wat is een serum en hoe gebruik je het?
Gush

Huidverzorging kan soms behoorlijk ingewikkeld zijn, terwijl dat helemaal niet hoeft. Neem bijvoorbeeld een serum. Misschien heb je er al wel één of een aantal in de kast staan, maar weet je nog steeds niet precies hoe het nu werkt. Geloof ons, je bent niet de enige. Van wat het precies is tot welk serum geschikt is voor jouw huid: in dit artikel beantwoorden we jullie meest gestelde vragen.

WAT IS EEN SERUM VOOR DE HUID?

Er zijn veel verschillende stappen in een huidverzorgingsroutine en je hebt ze heus niet allemaal nodig. Een serum is er daarentegen één die je wel zeker wilt overwegen. Het is een licht, vaak waterachtig product met een hoge concentratie actieve ingrediënten. Dit zorgt voor een effectieve formule die jouw huid - afhankelijk van welke ingrediënten er in zitten - enorm kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan hydratatie, verhelderen en het tegen gaan van fijne lijntjes, puistjes en pigmentatie.  

Een makkelijke vergelijking kun je maken met een diner waarbij de reiniging het voorgerecht is, het serum het hoofdgerecht en een dag- of nachtcrème het toetje. Natuurlijk kun je nog meer gangen en amuses toevoegen, maar dit is de basis. Het is dus ook niet hetzelfde als een crème. Je gebruikt het samen in plaats van het één of het ander. Een serum zorgt echt voor een effectieve dosis aan ingrediënten, terwijl een moisturizer voornamelijk een beschermlaagje op de huid legt. Deze verzorgt de huid natuurlijk ook, maar er zit een vele lagere dosis of zelfs geen actieve ingrediënten in.

HOE GEBRUIK JE EEN SERUM VOOR HET GEZICHT?

Een serum is het middelpunt van jouw skincare routine, omdat het de meest effectieve ingrediënten bevat. Je gebruikt het na de reiniging van de huid. Vaak is de verpakking van een serum voorzien van een pipetje. Hiermee kun je het direct op het gezicht aanbrengen of eerst op de hand. Voor extra hygiëne wil je het liefst voorkomen dat het pipetje de huid direct raakt. 

Door de dunne textuur is drie druppels zeker voldoende: één op het voorhoofd en op iedere wang één. Na het aanbrengen kun je het zacht in de huid masseren. Heb je per ongeluk toch teveel gebruikt, smeer het dan uit in de nek om deze ook van extra verzorging te voorzien. Wacht tot het serum is ingetrokken en breng vervolgens een moisturizer aan.

WANNEER EN HOE VAAK GEBRUIK JE EEN SERUM?

Dat is helemaal afhankelijk van wat er precies in het serum zit. Sommige ingrediënten zoals exfolianten (bijvoorbeeld salicylzuur) kun je het beste maximaal één à twee keer in de week gebruiken. Andere ingrediënten zoals hyaluronzuur kun je prima iedere dag gebruiken. Daarnaast kun je exfolianten ook het beste in de avond gebruiken, omdat ze de huid kwetsbaarder maken voor zonlicht. Antioxidanten zoals vitamine C kun je altijd gebruiken, maar zijn extra efficiënt overdag. Ze beschermen de huid namelijk tegen vrije radicalen van onder andere uitlaatgassen en UV-straling. Hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur kun je zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gebruiken. 

Om er zeker van te zijn dat je jouw serum op de juiste manier gebruikt, is het altijd goed om eerst het advies op de verpakking te lezen. Juist omdat een serum een hoge concentratie actieve ingrediënten bevat is het extra belangrijk om goed op te letten. Daarnaast is iedere huid verschillend. Het kan dus prima zo zijn dat iemand met een droge huid twee keer per dag een hyaluronzuur serum wil gebruiken voor extra hydratatie en dat iemand anders aan één keer voldoende heeft. 

WELK SERUM IS GESCHIKT VOOR MIJN HUIDTYPE?

In onze collectie vind je verschillende serums zoals het Magic Hyaluron Serum en Miracle Vitamin C Glow Serum. Welk serum er bij jouw huid past, is helemaal afhankelijk van wat je huidtype en huidzorgen zijn en wat je wilt bereiken. Hieronder kun je de verschillende serums bekijken en op de buttons klikken voor meer informatie.

Magic Hyaluron Serum

Hydraterend + plumpend

MEER INFO

Miracle Vitamin C Glow Serum

Verhelderend + anti-aging

MEER INFO

Multi Vitamin Shot Serum

Verzorgend + anti-aging

MEER INFO

Rescue Serum

Kalmerend + hydraterend

MEER INFO

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd