SKIN FILES De antwoorden op jouw meestgestelde summer skincare vragen

[SKIN FILES] De antwoorden op jouw meestgestelde summer skincare vragen
Pinterest
Fijn hoor, die hoge temperaturen, maar ondanks een gezond kleurtje is onze huid er iets minder blij mee dan ons humeur. Want hoe zit het nu precies met de volgorde van je skincare routine in de zomermaanden en hoe voorkom je dat je make-up - letterlijk - van je gezicht smelt? We verzamelden de meest gestelde vragen en delen graag onze beste tips met je zodat jij de hele zomer kunt stralen.

1. Wat is de juiste volgorde om je huidverzorgingsroutine aan te brengen met een SPF?

Één van de meest gestelde vragen: in welke volgorde breng je jouw huidverzorging aan in de zomer met SPF? Het antwoord is vrij simpel: hier verandert niet zo heel veel aan ten opzichte van de rest van het jaar. Je begint altijd met de reiniging, gebruikt daarna eventuele serums, brengt daarna een moisturizer aan en sluit af met een SPF. Eventueel zit er in jouw dagcrème al een SPF (of mix je het zelf met onze SPF Drops bijvoorbeeld), maar het is belangrijk om altijd af te sluiten met een SPF.

2. Hoe vaak moet je SPF opnieuw aanbrengen met warm weer?

Het maakt niet uit welke SPF, factor of merk je gebruikt, wanneer je de hele dag buiten doorbrengt moet je om de twee uur opnieuw smeren. Of al eerder, wanneer je hebt gezwommen of veel gezweet hebt bijvoorbeeld. Hierdoor, maar ook door wrijving en simpelweg aan je gezicht of huid zitten, verdwijnt het product van de huid. Doordat je iedere twee uur een nieuw laagje aanbrengt weet je zeker dat je de hele dag door goed beschermt bent tegen de schadelijke effecten van de zon op de huid.

3. Kun je een exfoliant ook in de zomer gebruiken?

We adviseren altijd om een exfoliant (zoals onze Glow Exfoliant Tonic) in de avond te gebruiken, omdat het de huid gevoeliger voor zon en zonneschade kan maken. Daarnaast is het superbelangrijk om daarom de volgende dag de huid ook goed te beschermen met een SPF. In de zomer kun je zeker nog een exfoliant gebruiken, sterker nog: het is juist extra goed om dit te doen doordat de poriën sneller verstopt raken met talg, zweet en vuil. Wel is het minstens zo belangrijk om deze dus in de avond te gebruiken en de volgende dag de huid écht goed te beschermen. Draag dus altijd een zonbescherming, maar denk er ook overna om bijvoorbeeld een leuk zonnehoedje of pet op te zetten.

4. Wat zijn de beste skincare tips om de zomer door te komen?

In deze lijst vind je er een heleboel die je makkelijk kunt implementeren, maar we hebben natuurlijk nog veel meer handige tips voor je. Kies bijvoorbeeld voor lichte texturen en wissel je rijke crèmes om voor lichtere varianten. Deze bevatten vaak minder oliën, wat er voor zorgt dat de huid minder snel vet aanvoelt. Gebruik ook dunne laagjes om te voorkomen dat je skincare heavy aanvoelt. 

Verder is het super belangrijk om de huid goed te hydrateren. Vaak hebben we vooral last van een droge huid in de wintermaanden (want: verwarming en koude temperaturen), maar ook in de zomer kan je huid een flink vochttekort hebben door uitdroging en juist hitte. Gebruik bijvoorbeeld iedere dag een serum met hyaluronzuur en kies in de avond voor kalmerende, voedende producten (zoals het Rescue Serum). Zeker wanneer je een hele dag in de zon hebt doorgebracht is het fijn om je huid te herstellen. 

Daarnaast is vitamine C een absolute musthave in de zomer. Niet alleen is het een super fijn ingrediënt dat goed voor pretty much alles is, maar het is ook een krachtige antioxidant. Deze beschermt de huid niet alleen tegen huidschade door de zon, maar ook tegen vrije radicalen die je vindt in onder andere uitlaatgassen. Doordat je in de zomer meer tijd buiten doorbrengt is dit dus echt een must.

En hadden we al gezegd dat SPF onmisbaar is? ;-)  

5. Hoe voorkom je pigmentatie?

De zon is vaak een grote veroorzaker van pigmentatie, dus heb je al vlekjes of weet je dat je er gevoelig voor bent dan is deze info super belangrijk. Zoals we hierboven al beschreven is vitamine C een super goed ingrediënt. Het is namelijk ook één van de weinige ingrediënten die pigmentatie echt zichtbaar kan verminderen. Ons vitamine C serum bevat maar liefst 15% vitamine C wat dus ideaal is voor pigmentvlekjes. Daarnaast is er nog één ding wat je kunt doen om pigmentatie te verminderen of voorkomen en dat is - komt ‘ie weer - iedere dag SPF smeren. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar zeker wanneer je last van (hyper)pigmentatie hebt is consequent smeren met deze twee een must. 


6. Hoe maak je je huid het beste schoon in de zomer?

Doordat je huid in de zomer vaak sneller vet aanvoelt is de kans groot dat je het liefst kiest voor een lichte, melk-achtige cleanser waarmee je snel kunt reinigen. Maar let op: SPF en make-up worden vaak gemaakt op basis van olie, wat alleen door een oliereiniger kan worden verwijderd. Daarom is het juist in de zomer superbelangrijk om ook een oil cleanser te gebruiken, zoals onze Cleaning Balm. Hierdoor weet je zeker dat je al het talg, de SPF en je make-up worden verwijderd. 

7. Hoe zorg ik ervoor dat ik niet ga glimmen tijdens warme dagen?

We kennen het allemaal wel: zodra de temperaturen stijgen gaan we niet alleen zweten, maar ook meer shinen dan een discobal. De oplossing daarvoor is het gebruik van matterende make-up. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Miracle Blur (die ook een supermooie basis vormt voor make-up) als primer en maak je look af met het matterende Loose Powder. Het poeder kun je ook gemakkelijk gebruiken gedurende de dag voor een touch up, wanneer je merkt dat je gaat glimmen.

8. Welke make-up kun je beter vermijden om vlekken te voorkomen?

Heb je zó je best gedaan op je look, smelt ‘ie na een paar uurtjes op het terras bijna letterlijk van je gezicht. De oplossing? Kies liever voor poederproducten dan liquids. Deze blijven beter zitten tijdens de hitte. Vloeibare make-upproducten zijn ideaal om een sunkissed look te creëren, maar zodra ze zich vermengen met andere liquids zoals zweet en talg gaan ze sneller vlekken. Wil je toch een vloeibaar product gebruiken zoals een blush? Breng daarna een dun laagje van een poederblush erover aan om het als het ware te ‘setten’. Ook hiervoor kun je het Loose Powder goed gebruiken. Tot slot is een Fixing Spray met verzorgende ingrediënten niet alleen fijn voor een verfrissing gedurende de dag, maar ook om je make-up te fixeren, zodat je look beter blijft zitten. Altijd in je tas stoppen dus!

10. Hoe bewaar je je beautyproducten het beste met het warme weer?

Hitte en zon zijn funest voor je beautyproducten. Zorg ervoor dat je ze dus altijd op kamertemperatuur en uit de zon bewaart. Tenzij je een lucky one bent met airco, is je kamertemperatuur in de zomer ook veel hoger, dus zorg ervoor dat je zo koel mogelijk bewaart. Met koel bedoelen we overigens niet de koelkast: tenzij er bij een product specifiek staat aangegeven dat je het in de koelkast kunt bewaren (zoals bijvoorbeeld ons Hydrogel Eye Mask) zijn producten daar vaak niet voor geschikt. Bewaar je producten het liefst in een gesloten kast die niet in het zonnetje staat, en laat ze desnoods in de originele kartonnen verpakking zitten als extra beschermlaagje. 

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd