HOW TO CREATE Balletcore make-up look

[HOW TO CREATE] Balletcore make-up look
Pinterest
We houden het soms even niet meer bij op TikTok: van clean-girl aesthetics naar mob wife make-up: alle trends komen voorbij. Ondertussen zijn de eerder genoemde twee 'verleden tijd' en is er plaats gemaakt voor de trend 'Balletcore'. Als je deze trend wilt volgen, hoef je jezelf -gelukkig- niet te hijsen in een ballerina-outfit, maar boots je de make-up van een elegante ballerina wél na. Hoe je dit doet? Wij hebben een stappenplan voor je.

Stap 1: prep je huid

De look begint met een glowy, clean skin. Een goede voorbereiding is dus het halve werk. Prep je huid met een serum zoals het Vitamin C Glow Serum zodat je huid een glowy finish krijgt. Breng vervolgens de Miracle Blur aan als primer zodat je huid egaal wordt en je make-up de hele dag mooi blijft zitten.

olcay gulsen beauty miracle vitamin c glow serum

€ 27,95

shop nu

olcay gulsen beauty miracle blur 2.0

€ 28,95

shop nu

Stap 2: basis

Bij deze make-up trend is het belangrijk om de basis, de huid dus, tiptop in orde te hebben. Om deze huid te creëren, gebruik je een licht dekkende foundation zoals de Airbrush Foundation. Vervolgens gebruik je een contourstick om je gezicht wat meer vorm te geven, hier lees je hoe je dat doet. Breng vervolgens wat concealer aan onder je ogen om je gezicht verder op te lichten. Blend alles vervolgens goed met een beautyblender.

olcay gulsen beauty airbrush foundation

€ 24,95

shop nu

olcay gulsen beauty contour stick

€ 21,95

shop nu

olcay gulsen beauty bright eyes lifting concealer

€ 16,95

shop nu

olcay gulsen beauty blender

€ 6,95

shop nu

Stap 3: blush & highlighter

Nu is het belangrijk om je look te definiëren en je wangen wat kleur te geven. Bij deze make-up trend is de enige kleur die telt roze. Daarbij hoef je niet zuinig te zijn met een blush en een highlighter. Breng eerst de blush aan op je wangen en op de brug van je neus en breng vervolgens de highlighter aan. Ook het puntje van je neus mag je wat highlighter op aanbrengen.

olcay gulsen beauty go & glow blush + highlight palette

€ 24,95

shop nu

Stap 4: ogen

As we said before: roze is dé kleur die je moet gebruiken als je aan deze trend wilt voldoen. Ga dus voor roze en nude tinten op je ogen. Breng eerst een matte, roze kleur aan op je ooglid en meng met een lichte, nude kleur.

olcay gulsen beauty duo pots lip + eye

€ 18,95

shop nu

olcay gulsen beauty hot hot baby eyeshadow palette

€ 24,95

shop nu

Stap 5: lippen

Om je look helemaal af te maken ga je voor een roze kleur op je lippen. Of je nou voor een lipolie, lipgloss of lippenstift gaat: zolang het roze is ben je good to go.

olcay gulsen beauty lip oil juicy

€ 14,95

shop nu

olcay gulsen beauty lipgloss pink of me

€ 14,95

shop nu