SHINY & SILKY Dit is waarom je nu een zijden kussensloop wil hebben

[SHINY & SILKY] Dit is waarom je nu een zijden kussensloop wil hebben
Unsplash
De zijden kussensloop gaat viraal op het internet. TikTok en Instagram staan er vol mee en dat vraagt om uitleg. Het gebruik van een zijden kussensloop in plaats van een katoenen brengt een hoop voordelen met zich mee, maar wat zijn deze dan precies? Team GUSH heeft het voor je uitgezocht.

De katoenen kussensloop

Om je wat achtergrond info te geven over dit onderwerp, vertellen we je eerst de ins en outs van een reguliere kussensloop. Deze is vaak van katoen gemaakt: over het algemeen een fijne stof die gemakkelijk te wassen is en lang mee gaat. Katoen neemt ook veel vocht op wat we tijdens het slapen verliezen. Dit is enerzijds een voordeel, maar aan de andere kant juist een nadeel. Doordat het katoen het vocht uit de huid opneemt, wordt de vochtbalans van je huid in de war geschopt. Dit zorgt er voor dat je huid kwetsbaarder is en je meer kans loopt op onzuiverheden. Daarnaast blijven in katoen bacteriën makkelijk zitten, wat ook niet goed is voor de huid en ook weer zorgt voor onzuiverheden. Naast dat een katoenen kussensloop nadelen met zich meebrengt voor de huid, is het haar ook slachtoffer. Katoen is voor het haar een te harde stof waardoor het uitdroogt, in de klit raakt en breekbaar wordt. Liggen die kussenslopen al in de prullenmand?

De zijden kussensloop

Eerst willen we graag duidelijk zeggen dat het echt op een zijden kussensloop gaat, niet om een satijnen. Ze zien er hetzelfde uit, maar de stof zijde is wat je wil hebben. Een satijnen kussensloop is vaak gemaakt van verschillende stoffen zoals katoen en polyester, het is alleen op een andere manier geweven waardoor het er zo shiny uit ziet. Deze brengt wel voordelen met zich mee, maar niet zoveel als eentje die van zijde gemaakt is.

Na alle nadelen van de katoenen kussensloop, delen we graag de voordelen van een zijden kussensloop met je. En dat zijn er nogal wat.

Voordelen voor de huid
Doordat een zijden kussensloop zachter is, heeft het een positief effect op onzuiverheden omdat er minder wrijving is. Ook niet geheel onbelangrijk: een zijden kussensloop absorbeert minder dan eentje van katoen, wat er voor zorgt dat je skincare producten beter in de huid intrekken en dus niet in de kussensloop. Ook blijft de vochtbalans van je huid tip top in orde. Uiteindelijk vermindert een zijden kussensloop zelfs rimpelvorming.

Voordelen voor het haar
Zoals eerder genoemd, absorbeert een katoenen kussensloop vocht, waardoor je haar droger wordt. Bij het gebruik van een zijden kussensloop is dit net zoals bij de huid, niet het geval. De natuurlijke oliën van je haar worden vastgehouden en gaan nergens anders heen. Daarnaast voorkom je haarbreuk en gespleten haarpunten wanneer je op een zijde kussensloop slaapt. Er is door de zachte stof minder wrijving waardoor je haar niet beschadigt en het daardoor ook beter in model blijft zitten. Last but not least: een zijden kussensloop vermindert de talgproductie waardoor je haar minder snel vet wordt en je het dus minder vaak hoeft te wassen, wat weer gezond is voor je haar. Win win!