FESTIVALSEASON vergeet dit NOOIT

[FESTIVALSEASON] vergeet dit NOOIT
Unsplash
Nu we weer met z'n alle staan de dansen in de zon op een festival, is het tijd om dit even extra onder de aandacht te brengen.

Ik val maar meteen met de deur in huis: misschien doet het woord tinnitus wel een belletje bij je rinkelen. Misschien heb je er zelfs zelf wel last van, of ken je het van mensen om je heen. Even kort samengevat is tinnitus een aandoening wat vaak wordt veroorzaakt door schade aan het gehoor. Dit ontstaat meestal doordat er te lang is geluisterd naar harde geluiden zoals bijvoorbeeld de harde muziek op een festival. Wanneer iemand tinnitus heeft, is er sprake van een geluid wat diegene hoort wat er eigenlijk niet is. Dit kunnen geluiden zijn zoals een piep of bijvoorbeeld gefluit. En ja, hoe jammer het ook is om te zeggen, dat ben ik. Ik ben diegene die een geluid hoort wat er eigenlijk niet is. Of ja, voor mijn gevoel is het er wel echt maar blijkbaar maken mijn hersenen dit stomme geluid dus zelf aan. En dit klinkt nu misschien gelijk dramatisch, maar ik denk dat ik het nog 'goed' getroffen heb. Bij sommigen is dit geluid namelijk enorm hard en constant maar ik hoor 'mijn piep' gelukkig alleen als ik in complete stilte ben, dus bijvoorbeeld als ik wil gaan slapen. Ook niet altijd even fijn, ik moet ook zeggen dat ik echt wel eens slapeloze nachten heb gehad tot aan frustratie toe. Goed, recentelijk heb ik mij aangesloten bij de tinnitus-club en ik vond dit een hele goede reden om anderen te informeren over en te waarschuwen voor deze vervelende aandoening. Want, ik had graag gewild dat ik me er iets meer bewust van was en het nog had kunnen voorkomen. Dus, vertel het tegen je vriendinnen, vrienden, broers, zussen, kinderen, neefjes, nichtjes en iedereen die je kent die wel eens naar een festival gaat: vergeet NOOIT oordopjes mee te nemen. Want die oordopjes zien er dan misschien stom uit, ze kunnen wel zo'n nog stommere piep voorkomen.