LED MASKS explained

[LED MASKS] explained
Source: Pinterest
Tegenwoordig zien we het overal voorbij komen: LED-maskers. We kunnen ons voorstellen dat je hier enorm veel vraagtekens bij krijgt, want wat doen die dingen nou eigenlijk? En is het je geld wel waard? Wij duiken er wat dieper in en geven antwoord op verschillende vragen.

Wat is een LED-Masker?

Een LED-masker is een huidverzorgingsapparaat dat gebruikt maakt van lichttherapie. De LED-lampjes pakken verschillende huidproblemen aan en verbeteren de algehele gezondheid van de huid.

Welke verschillende LED-lichten zijn er?

Er zijn in totaal vier verschillende kleuren die allemaal een ander doel hebben. We zetten deze en de voordelen ervan voor je op een rij:

Rood licht
Een LED-masker met rood licht wordt vaak gebruikt om de collageenproductie te verhogen waardoor de huid steviger wordt. Daarnaast wordt de kans op ontstekingen en roodheid verminderd. Als je bijvoorbeeld kampt met rosacea of acne, is een LED-masker met rood licht jouw nieuwe BFF.

Groen licht
Als je last hebt van pigmentvlekken of verkleuringen, is een LED-masker met groen licht een goede keuze. Het groene licht zorgt voor een egale huid en kan ook helpen bij het verminderen van ontstekingen en roodheid.

Geel licht
Met het gele licht wordt de huid gekalmeerd. Een goede keuze dus als je een gevoelige huid hebt of je graag de algehele gezondheid van de huid wilt verbeteren.

Blauw licht
Het blauwe licht is een krachtpatser als het gaat om bacteriën die acne veroorzaken te verminderen. Daarnaast kan blauw licht ook helpen bij het op orde houden van de talgproductie, wat ook belangrijk is als je een acne gevoelige huid hebt.

Nog meer voordelen

Naast de eerder besproken voordelen, komen er nog veel meer bij kijken. Het gebruik van een LED-masker is gemakkelijk en kost niet te veel tijd. Je kunt het masker gebruiken als je thuis bent terwijl je bijvoorbeeld televisie aan het kijken bent. Het scheelt je dus een bezoekje aan een specialist en je huid wordt beter terwijl jij er vrij weinig aan hoeft te doen. Daarnaast is het gebruik van een LED-masker enorm effectief als je deze regelmatig gebruikt (consistency is key!) en ben je minder geld kwijt dan wanneer je om de zoveel tijd naar een specialist gaat. Nog een fijn voordeel: een LED-masker bezorgt geen pijn of andere ongemakkelijkheden.

Hoe gebruik je een LED-Masker?

De manier waarop je een LED-masker gebruikt, is erg belangrijk. Er komen best wat ‘regels’ bij kijken waar je je aan moet houden. Als je dit stappenplan aanhoudt, ben je helemaal good to go.

Stap 1. Reinig je huid goed voor je aan de slag gaat met je LED-sessie. We raden je aan om je huid twee keer te reinigen, ook wel double cleansing genoemd. Daarnaast is het belangrijk om je huid met een milde cleanser te reinigen.

Stap 2. Dit is een optie en is dus geen must. Wel kan het voordelen met zich meebrengen als je voor het gebruik van het masker een serum aanbrengt. Een serum met hyaluronzuur is bijvoorbeeld erg geschikt.

Stap 3. Reinig je LED-masker voordat je deze aanbrengt. We raden je aan om dit met alcohol te doen, zodat alle bacteriën zijn verwijderd.

Stap 4. Zet het masker op en laat het zijn werk doen. Geniet vooral van dit moment en lees bijvoorbeeld een boek, luister een podcast of kijk naar je favo serie.

Stap 5. Na het gebruik raden we je aan om nogmaals je masker te reinigen (ja, ook een soort van double cleansing).

Stap 6. Verzorg je huid met je huidverzorgingsproducten die je altijd gebruikt.

Waar moet je op letten?

Als je er aan zit te denken om een LED-masker aan te schaffen, zijn er een paar factoren waar je goed op moet letten zodat je een product kiest die voldoet aan jouw wensen en goed in gebruik is. Hier moet je op letten:

- Check de kwaliteit van de LED-lampjes

- Kijk of het masker voldoet aan de veiligheidsnormen en certificeringen

- Bekijk goed welke jij nodig hebt. Welk huidprobleem wil je aanpakken? Zoek er naar eentje die de kleur LED-lampen heeft die jij nodig hebt. Er zijn er ook een hoop die ze alle vier hebben

- Vergelijk prijzen en bekijk reviews

All you need for your LED-sesh

olcay gulsen beauty miracle cleansing balm

€ 23,95

shop nu

olcay gulsen beauty miracle cleansing milk

€ 19,95

shop nu

olcay gulsen beauty magic halyron pro serum

€ 22,95

shop nu