TIJD VAN DE MAAND dit moet je wel of niet nuttigen

[TIJD VAN DE MAAND] dit moet je wel of niet nuttigen
Unsplash
Wij als (power)vrouwen hebben het soms maar zwaar te verduren. Zeker als het aankomt op de maandelijkse gebeurtenis. Ook al heeft de een amper last van haar ongesteldheid, de ander kan soms even niks anders dan met pijn in bed liggen. Er zijn een aantal factoren die je ongesteldheid een beetje minder erg kunnen maken. Wist je bijvoorbeeld dat wat je eet en drinkt invloed heeft op je ongesteldheid? Sla dit op en pas dit toe wanneer het weer jouw tijd van de maand is. Wedden dat je verschil merkt!

Eet veel groenten en fruit

Natuurlijk is het altijd goed om groenten en fruit te eten, maar eet net wat extra wanneer je ongesteld bent. Zo help je je lichaam een extra handje dankzij de vitamine C wat in groenten en fruit zit.

Drink veel water

Water is zowat de oplossing voor alles, maar zeker ook een helpende hand tijdens je menstruatie. Het drinken van veel water vermindert namelijk vochtophoping en zorgt voor een minder opgeblazen gevoel. 

Minderen met zout en suiker

Veel water drinken gaat de vochtophoping tegen maar veel zout en suiker zorgt er juist voor dat dit en dus het opgeblazen gevoel erger wordt. Probeer dus zeker de zak chips en snoep te laten liggen, ook al kunnen je die voor je gevoel juist een oppepper geven. Deze oppepper is namelijk maar voor heel even, helaas.

Pure chocolade

Yes, ook al moet je minder suiker eten, is pure chocolade wél weer goed voor tijdens je menstruatie. Pure chocolade bevat namelijk kalium wat je spieren een handje helpt en dus de buikkrampen kunnen verminderen. 

Minder of geen koffie en thee

Hoe pijnlijk dit misschien ook kan zijn, het drinken van koffie en thee is tijdens je ongesteldheid echt een no-go. De cafeïne kan namelijk voor meer stress zorgen, en dit kan je er tijdens je ongesteldheid echt niet bij hebben. Als je toch niet zonder kan, kies dan voor caffeïnevrije varianten.

Ontwijk melkproducten

Producten die gemaakt zijn van melk zorgen ervoor dat er meer prostaglandinen geproduceerd worden. Deze stoffen kunnen ervoor zorgen dat je baarmoeder zich samentrekt waardoor je meer last krijgt van kramp in je buik. 

Geen fastfood maar vis

Ook al gun je jezelf comfort food wanneer je ongesteld bent, is dit juist niet handig om aan toe te geven. Vet en ongezond eten werkt namelijk averechts. Eet in plaats daarvan iets wat Omega 3 bevat, zoals zalm. Omega 3 heeft namelijk een ontstekingsremmende werking, wat de pijn in de baarmoeder dus kan verminderen.