WASHDAY dit is dé hairwashroutine voor gezond haar

[WASHDAY] dit is dé hairwashroutine voor gezond haar
Pexels
Naast het verzorgen van onze huid is het net zo belangrijk om onze hoofdhuid en haar te verzorgen. Eerder al hebben we een blog geschreven over het verzorgen van onze hoofdhuid (waar gezond haar begint), maar nu vertellen we je graag bij welke routine wij zweren voor het wassen van onze lokken. Het zijn flink wat stappen en kost even wat tijd, maar je haar en jij zullen hierna helemaal happy zijn.

Stap 1

Zoals we eerder al aangeven kost deze routine even wat tijd. Zondag is de perfecte dag zodat je fresh aan de week begint en je lekker de tijd kunt nemen. Selfcare Sunday, anyone? De eerste stap van het wassen van je haar is iets wat je vooraf doet, ver vooraf. Wat je doet? Borstel je haar (het liefst met een bamboo brush) zodat je haar helemaal klitvrij is. Als extra kun je met een scalpmassage borstel je hoofdhuid nog extra masseren. Door dit te doen maak je je hoofdhuid als het ware wakker en wordt het product wat je hierna gaat gebruiken beter opgenomen. Dit product is een olie voor je hoofdhuid en onze favoriet is by far een rosemary oil. Deze olie is een echte multitasker en gaat roos, haaruitval en een gevoelige hoofdhuid tegen terwijl het ook nog eens zorgt voor haargroei. Als kers op de taart zorgt rozemarijn er voor dat je doorbloeding van je huid gestimuleerd wordt waardoor de haarwortel beter gevoed wordt en je haar stevig wordt. Al met al een wondermiddel. Breng de olie aan op je hoofdhuid en masseer in met je vingers of een scalpmassage borstel. Vervolgens breng je olie aan in de rest van je haar. Kies hier voor een andere olie, eentje die niet gemaakt is voor je hoofdhuid maar echt voor je haar. Tip: de All In One Oil is hier perfect voor. Laat de olie zijn werk doen terwijl je het maximaal 4 uur laat inwerken. Het mag natuurlijk ook korter, maar het beste resultaat krijg je als je het even goed de tijd geeft. Perfect momentje om even wat meer Selfcare Sunday activiteiten te ondernemen.

Mielle Rosemary Mint Oil

€ 11,99

shop nu

Olcay Gulsen Beauty All In One Oil

€ 23,95

shop nu

Stap 2

Na dat je de olie goed hebt laten inwerken, is het tijd om je haar te wassen. Gebruik je favoriete shampoo en warm deze op tussen je handen. Masseer de shampoo goed in en verdeel bij dik haar je haar in delen zodat je alles goed meepakt. Spoel de shampoo uit en was je haar nog een keer op dezelfde manier. Wait what, nog een keer? Het is iets wat je misschien wel eens hebt gehoord, maar wat is het nut van twee keer wassen? De eerste ronde zorgt er voor dat al het vuil is verwijderd en de tweede ronde zorgt er voor dat de shampoo echt goed haar werk kan doen op zuiverend en verzorgend gebied. Uiteindelijk zorgt 2 keer wassen voor verzorgd, schoon en minder snel vet haar. Optioneel voor deze stap is om, wanneer je bij wasronde 2 bent gekomen, de shampoo goed in te masseren met een scalpmassageborstel. Hierna spoel je alles grondig uit.

Stap 3

Veel zien een haarmasker als een conditioner maar dit is toch echt weer wat anders. Een haarmasker bevat vaak nóg meer voedende ingrediënten waar je haar soms om kan schreeuwen. Je raadt dus al wat stap 3 is: een haarmasker aanbrengen. Wring eerst je haar uit en breng het masker rijkelijk aan. Het ligt aan het soort masker of deze voor je punten én de bovenkant geschikt is, maar wij gaan voor eentje waarmee je all in kunt gaan. Een van onze favorieten is het Head & Hair Heal Masque van Maria Nila. Laat dit masker zo’n 5-10 minuten inwerken (perfect moment om je benen te scrubben en te ontharen) en spoel daarna grondig uit. 

Maria Nila Head & Hair Heal Masque

€ 26,95

shop nu

Stap 4

Nog een stap? Ja zeker, want ookal gebruik je een masker, is je conditioner nog steeds nodig. Wring je haar wederom uit en breng de conditioner aan. Laat deze zo'n 2 minuten inwerken en spoel wederom grondig uit. Wring daarna je haar weer uit zodat al het overtollige water er uit is.

Stap 5

Last but not least: de handdoek die je gebruikt is een hele belangrijke stap. Een normale handdoek zorgt namelijk voor frizz en maakt je haar droog. Ga voor een microvezel handdoek en you’re good to go. Extra tip: borstel je haar pas als het zo goed als droog is. Als je je haar borstelt terwijl het nat is, breekt je haar sneller af.

coco & Eve Microfibre Towel Wrap

€ 20,95

shop nu