THE ISLAND LIFE: déze hotspots op Bali wil je zeker niet missen

[THE ISLAND LIFE:] déze hotspots op Bali wil je zeker niet missen
[THE ISLAND LIFE:] déze hotspots op Bali wil je zeker niet missen
Zou je ooit nog weleens een reis naar Bali willen maken of heb je deze reis misschien zelfs al gepland staan? Het eiland heeft veel te bieden en er zijn verschillende plekken die je kunt bezoeken.

Canggu

Canggu kan zonder twijfel als het hipste plekje op Bali worden bestempeld. Aangezien Canggu maar een klein uurtje rijden is vanaf het vliegveld, is dit een prima uitvalbasis om je reis te beginnen of juist te eindigen. Vind jij het leuk om gezond te ontbijten/lunchen? Denk aan smoothiebowls, fruitsalades of brood met smashed avocado en ei? Dan is Canggu zeker een plekje voor jou. Bij ontbijtzaakjes als Copenhagen en Crate Cafe kun je vrijwel de hele dag door (voor een prikkie) de lekkerste ontbijtjes én goede koffie scoren. Tip: probeer of heel vroeg of juist iets later op de dag te gaan, want anders kan het lang wachten zijn. Al is dit ook geen probleem, want bij Crate Cafe heb je met een beetje geluk een mooi uitzicht op de rijstvelden.

Naast de gezonde tentjes, wil je natuurlijk ook iets van de lokale keuken proeven. Denk aan een portie smaakvolle (vegetarische) nasi goreng, die op Bali logischerwijs toch echt veel beter smaakt dan thuis. Canggu heeft ook een aantal mooie stranden, waaronder Canggu Beach, Echo Beach en Batu Bolong Beach.

Ubud

Ubud is qua sfeer, naar mijn mening, heel anders dan de kustplaatsen Canggu en Uluwatu. Vanuit Canggu is Ubud zo'n anderhalf uur rijden (landinwaarts). De plek heeft een druk centrum met gezellige marktjes, maar kent daarnaast een prachtige natuurlijke omgeving en erg vriendelijke locals. Als je op zoek bent naar de welbekende groene rijstvelden, dan is Ubud de plek die je wil bezoeken. Een omgeving die zich trouwens ook perfect leent voor een ontspannen yogales. 

Twee populaire attracties die je toch echt niet wil missen zijn de Tegenungan waterval (een half uurtje rijden vanuit Ubud) en Monkey Forest. Het kan hier met momenten erg druk zijn, dus probeer daarom zo vroeg mogelijk op de dag te gaan. Ondanks de drukte, maken de jungle-achtige omgeving en de spectaculair hoge waterval direct alles goed. Vanuit Ubud is de oostkust, bijvoorbeeld Padang, goed te bereiken. Vanuit hier worden leuke tripjes aangeboden naar Nusa Penida en de Gili eilanden. Dit zijn prachtige locaties om te gaan duiken of snorkelen.

Cultuur snuiven

Heb je behoefte om, naast zon, zee en strand, ook de Balinese cultuur iets beter te leren kennen? Dan kan ik je zeker aanraden om een aantal tempels te bezoeken. Het grootste gedeelte van de bevolking is hier namelijk Hindu en er zijn talloze tempels op het zonnige eilandje te vinden. Pura Tanah Lot is bijvoorbeeld een tempel aan de westkust van Bali. De tempel ligt in zee, bovenop een rots. Het is een prachtig plaatje en waarschijnlijk nóg mooier tijdens de zonsondergang. Twee andere mooie tempels zijn Pura Taman Ayun ten westen van Ubud en zeetempel Poera Oeloewatoe in Uluwatu.

Onderweg naar Pura Tanah Lot kun je een stop maken bij een koffieproeverij. Wist je dat je op Bali de duurste koffie ter wereld kunt verkrijgen? Koffie Luwak. Wat maakt deze koffie dan zo bijzonder, hoor ik je denken? De koffiebessen worden opgegeten door een bepaald soort kat (Luwak). In de koffiebessen zitten pitten die de kat uitscheidt en die vervolgens (na het wassen, drogen, ontschillen en roosteren) voor de populaire koffie worden gebruikt. 

Uluwatu

Mijn favoriete plek op Bali (tot dusver) is toch wel Uluwatu. Uluwatu ligt helemaal in het zuiden van het eiland en staat bekend als een hippe surfspot. Het is dan ook zeker aan te raden om hier je eerste surfles te volgen. Overdag kun je genieten van de mooiste stranden. Bezoek bijvoorbeeld Padang Padang Beach (pas wel op voor de soms iets te brutale apen), Dreamland Beach (ja, dit strand doet z’n naam eer aan) en het iets afgelegen Melasti Beach (een nog redelijk onontdekt strand). 

In de avond kun je genieten van een prachtige zonsondergang bij één van de beachclubs. Zelf vond ik Single Fin een perfecte plek om met een koud drankje de zon te zien ondergaan, terwijl er ondertussen nog een heleboel surfers bezig zijn in zee.

Extra tip

Ik heb bij lange na niet alle plekjes op en rondom Bali bezocht en zou daarom zeker nog eens teruggaan. Wat ik wel zou adviseren is om je te laten informeren door de locals en een lokale taxichauffeur om advies te vragen. Hij laat jou zowel de populaire attracties, als de nog onontdekte parels zien. Heb je ervaring met scooter rijden? Dan huur je al omgerekend voor zo’n 6 euro per dag een scooter en kun je je makkelijk verplaatsen (taxi’s zijn ook zeer betaalbaar). Probeer daarnaast vooral te genieten van de ontspannen sfeer die op het zonnige eiland heerst.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd