SKIN FILES waarom een oogcrème onmisbaar is

[SKIN FILES] waarom een oogcrème onmisbaar is
Olcay Gulsen Beauty
Huidveroudering zien we vaak het eerst rond de ogen. Daarom is het hanteren van een goede verzorging in de eye-area onmisbaar in jouw skincare routine. Wij vertellen je graag meer over de huid rond je ogen.

De huid rond de ogen

Dikte van de huid
De huid rond de ogen is dunner dan de huid op de rest van ons gezicht. Deze dunne huid maakt de bloedvaten en het weefsel meer zichtbaar, wat kan leiden tot wallen en donkere kringen.

Talgklieren
Daarnaast zijn er minder talgklieren rond de ogen, hierdoor droogt de huid daar sneller uit en is huidveroudering eerder zichtbaar.

Collageen en elastine
De huid bevat minder collageen en elastine dan de rest van het gezicht, dit maakt de huid gevoeliger voor rimpels en fijne lijntjes waardoor de huidveroudering dus ook eerder te zien is.

Bloedcirculatie
Doordat de bloedcirculatie rond de ogen intensiever is, worden donkere kringen sneller zichtbaar. Ook kan de huid hierdoor sneller reageren op vermoeidheid en stress.

Beweging
Doordat je ogen constant bewegen, worden fijne lijntjes en rimpels gevormd.

Verzorging

Door alle bovengenoemde factoren kun je wel stellen dat deze huid een nét wat andere aanpak nodig heeft dan de rest van je gezicht. Vooral omdat de huid daar sneller uitdroogt en gevoeliger is, is een speciale oogcrème een must. Daarnaast is het ook verstandig om de huid rond je ogen schoon te maken met een mild product. We raden aan om elke ochtend en avond een oogcrème aan te brengen om zo huidproblemen rondom de ogen te verminderen of te voorkomen. Ook is het verstandig om goed te kijken welke concealer en/of foundation je gebruikt. Probeer producten met parfum en alcohol zeker te vermijden om irritatie te voorkomen. Om je huid rond de ogen extra te verwennen en donkere kringen en fijne lijntjes te verminderen, is het ook aan te raden om een paar keer per week speciale eyepatches te gebruiken zoals de Hydrogel Eye Masks.

Aan te raden producten

Olcay Gulsen Beauty Miracle Eye Cream

€ 24,95

shop nu

Olcay Gulsen Beauty hydrogel Eye Mask

€ 24,95

shop nu

Olcay Gulsen Beauty Miracle Cleansing Balm

€ 23,95

shop nu

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd