TREASURE HUNTING Dit zijn de beste vintage designer winkels van Parijs

[TREASURE HUNTING] Dit zijn de beste vintage designer winkels van Parijs
@audrey.leighton.vintage

Als de Paris Fashion Week achter de rug is, krijg ik altijd zin om een nieuwe outfit te shoppen. Niet de haute couture die op de runway geshowd wordt - daar is mijn budget iets (lees: veel) te klein voor - maar op zoek gaan naar mooie tweedehands items, daar ben ik altijd voor in.

Gelukkig is de hoofdstad van de fashion, naast alle high fashion stores in de Rue Saint-Honoré, ook een paradijs voor vintage lovers. Het stikt hier van de vintagewinkels, dus mocht je het ook heerlijk vinden om uren te neuzen op zoek naar net dat ene kledingstuk waar je al jaren van droomt, dan zou ik zeggen: app je vriendinnen en plan een date voor een weekendje Parijs.

Le Marais: een vintage paradijs

In de wijk Le Marais vind je tal van vintagewinkels. Ze liggen vrij dicht bij elkaar zodat je makkelijk heen en weer kunt lopen als je twijfelt tussen verschillende outfits. Daarnaast is Le Marais ook een heerlijke wijk vol eettentjes en restaurantjes, dus na het shoppen kun je hier de rest van de dag doorbrengen op een zonnig terras, genietend van een goed glas wijn of je stapt een van de vele restaurantjes binnen voor een perfecte Franse lunch. 

Om terug te komen op de vintagewinkels: zorg in ieder geval dat je een extra koffer bij je hebt zodat je op de terugreis niet met je armen vol tassen loopt, waarvan je bij het uitstappen er eentje in de trein achterlaat (ik spreek uit ervaring) en tip twee, Parijs is niet gemaakt voor high heels, mits je naam Carrie Bradshaw is natuurlijk. Happy shopping!

  • Kilo Shop

De Kilo Shop heeft een simpel concept: kiezen, wegen, kopen. Je vindt hier allerlei soorten items, dus duik die kledingberg in en wie weet haal je er wel een pareltje uit.

69-71 Rue de la Verrerie, 75004 Parijs

  • Thanx God I'm A V.I.P.

Heb je geen zin om zelf op zoek te gaan naar pareltjes, maar wil je ze gewoon voorgeschoteld krijgen, dan is deze vintagewinkel echt iets voor jou.

12 Rue de Lancry, 75010 Parijs

  • Come on Eileen

In deze winkel vind je schatten vanaf de sixties tot aan de negentiger jaren. Ga op zoek naar stukken van grote merken zoals Chanel, Dior en Yves Saint Laurent, vaak gaan ze weg voor de helft van de prijs.

40 Rue de Rivoli, 75004 Parijs

  • Pretty Box

Een vintagewinkel waar modellen en artiesten graag rondneuzen. Vol met originele items van designermerken.

46 Rue de Saintonge, 75003 Parijs

  • Imparfaite

En zeg je nu, leuk allemaal, maar een tripje naar Parijs zit er voorlopig niet in voor mij… dan kun je in deze online vintage shop terecht. Opgezet door twee Franse vriendinnen. Dit is trouwens dé plek om de perfect zittende Levi’s te kopen.

www.imparfaite.com


Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd