bikini-angst: 4 tips om je zelfverzekerder te voelen in badkleding

[bikini-angst:] 4 tips om je zelfverzekerder te voelen in badkleding
Pinterest

De zomer is aangebroken en daar hebben we natuurlijk met z’n allen reikhalzend naar uitgekeken. De zon schijnt en een dagje zwembad of strand is de ideale manier om af te koelen. Er zijn helaas veel vrouwen die zich niet helemaal comfortabel voelen in badkleding. Wij bespreken 4 tips die je zelfvertrouwen een boost geven.

1. Social media? Take a break

Social media kan leiden tot nieuwe contacten en/of ervoor zorgen dat je in contact blijft met mensen die je bijvoorbeeld minder vaak ziet. Voor veel mensen heeft social media ook een negatieve kant. Vooral in de zomermaanden, verschijnen de mooiste bikini-foto's op je tijdlijn. Als je van jezelf weet dat het dragen van badkleding voor jou moeilijk is en onzekerheid aanwakkert, dan kun je je afvragen of het gebruik van social media helpend is. Het kan daarom fijn zijn om met jezelf af te spreken om je social media gebruik in de zomermaanden iets te minderen. Stel dat je een vakantie of een dagje strand gepland hebt, probeer dan op die dagen (vooral in de ochtend) even geen social media te gebruiken. 

Er zijn natuurlijk ook genoeg Instagram-accounts die je wél positief beïnvloeden. Wellicht is dit het moment om uit te zoeken welke accounts je een goed gevoel geven en welke je beter kunt ontvolgen. Het is de bedoeling dat je social media gebruikt om content te zien waar je blij van wordt.

2. De juiste mensen om je heen

Als je je niet helemaal zeker voelt als je een bikini of badpak draagt, dan is het heel belangrijk dat je de juiste mensen om je heen hebt. Ga naar het strand of het zwembad met vriendinnen waarmee je dit onderwerp makkelijk kunt bespreken. De kans is groot dat anderen deze gevoelens herkennen. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt en je niet anders hoeft voor te doen dan je bent. Misschien is een strandfeestje met veel onbekenden (nog) niet iets voor jou, maar vind je het wel fijn om met vrienden naar een beachclub te gaan. Doe alleen dingen die voor jou goed voelen.

3. Fijne badkleding

Het aanbod van bikini’s en badpakken is op dit moment gigantisch. Dit betekent dus ook dat er altijd wel eentje tussen zit, die jou goed past en waarin je je comfortabel voelt. Bestel een aantal bikini’s en badpakken online, zodat je thuis alles op je gemak kunt passen. Vaak is badkleding passen in een winkel voor veel vrouwen ongemakkelijk en het licht in de paskamers maakt het er ook niet altijd beter op. Vind je een bikini iets te bloot? Er zijn gelukkig ook genoeg on-trend badpakken die zowel stijlvol zijn, als prettig zitten. 

4. Doel van zwemmen 

In de zomer ben je je over het algemeen meer bewust van je eigen lichaam. Je ziet letterlijk ieder plekje en/of deukje en dit kan je stemming negatief beïnvloeden. Gelukkig kun je dit negatieve gevoel iets verminderen door van tevoren op te schrijven wat je doel is van die dag. Als het buiten tropisch warm is en je gaat zwemmen, dan zal hoofdzakelijk afkoelen het doel zijn. Het doel is (in eerste instantie) niet om op het strand vol zelfvertrouwen in je badkleding rond te lopen. Uiteindelijk zal dit wellicht wél gebeuren, maar dit kun je niet direct van jezelf verwachten. Probeer je te richten op wat jouw lichaam allemaal kan: een lange strandwandeling maken of tien baantjes trekken in het zwembad bijvoorbeeld. Zo ben je minder bezig met hoe je lichaam er (volgens jou) uitziet.

1 opmerking

Hoor graag van welk merk het buidel tasje is

Sandy Grant

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd