MAMA MIA! onze tips voor de perfecte trip naar Rome

[MAMA MIA!] onze tips voor de perfecte trip naar Rome
Unsplash

Voor wie nog niet in Rome is geweest raden wij het zeker aan om een keer een bezoekje te brengen aan deze bruisende Italiaanse stad. En als je er wel al bent geweest wil je ongetwijfeld nog een keertje gaan. Het heerlijke eten en de sfeer is al reden genoeg, maar daarnaast is het ook onmogelijk om alles van de stad te zien in een paar dagen. Wij delen graag onze favoriete spots en tips voor een paar perfecte dagen in Rome.

Vervoer

Het is aan te raden om vanaf het vliegveld vooraf een transfer te regelen. Zo heb je geen gezeur met een taxi zoeken en oplichterij. Rome is enorm toeristisch en ook zeker hier moet je uitkijken dat je niet wordt beroofd van je eigen portemonnee. Door een transfer te regelen begin je je trip al heerlijk zorgeloos. Qua vervoer in de stad raden wij je aan om zo veel mogelijk te lopen. De meeste bezienswaardigheden liggen allemaal niet heel ver van elkaar vandaan en tijdens een wandeling zie je genoeg ander moois waardoor je niet eens door hebt dat je 20 tot 30 minuten aan het lopen bent. Daarnaast vind je op iedere hoek van de straat wel een leuk en gezellig restaurant of terras om neer te ploffen voor een korte pauze. En aangezien er vast en zeker heel veel gegeten zal worden is dat wandelen ook niet eens zo’n slecht idee om wat calorietjes te verbranden. Mocht je toch niet zo'n fan zijn van lopen dan zijn er ook genoeg andere opties. Wat dacht je van een elektrische step huren en daarmee crossen door de drukke straten?

Verblijf

Er zijn natuurlijk genoeg leuke plekken om te verblijven, maar wij raden je aan te overnachten in de wijk Trastavere. Dit is een van de leukste en gezelligste wijken van Rome en vanaf hier kun je overal naartoe lopen. Kijk bijvoorbeeld eens naar Il Mulino di Trastevere - My Extra Home. Dit is een onlangs gerenoveerd appartementencomplex in de wijk Trastevere. De appartementen zijn allemaal fris ingericht en erg schoon (molto importante). De eigenaresse en haar dochter zijn enorm behulpzaam en vriendelijk. Zeker een aanrader dus om daar een appartement te boeken.

Zien

Rome is echt een openluchtmuseum: overal is mooie architectuur te bewonderen. Daarnaast zijn er natuurlijk de bekende bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn en je eigenlijk niet mag overslaan wanneer je in Rome bent. Stel van tevoren een wandelroute samen om zeker te weten dat je alle spots passeert. Hieronder onze favoriete route.

Beginnen vanaf Trastevere
- Porto Portese
- Basilica Santa Cecelia
- Piazza Trilussa
- Ponte Sisto
- Theatro di Pompeo
- Piazza Navona
- Castel Sant'Angelo
- Ordine degli Avvocati di Roma
- Pantheon
- Fontana di Trevi
- Basilica Papale di Santa Maria Maggiore
- Colosseum
- Sepolcro di Caio Publicio Bibulo
- Campidoglio

Als je in een keer doorstapt duurt de route zo'n twee uur en dan heb je nog niet eens alles van Rome gezien. Maar uiteraard zijn er ook veel stops perfect om een Instagram-waardig plaatje te schieten en natuurlijk ook om af en toe te genieten van een Aperol Spritz of vino bianco op het terras. Trek hier dus zeker een hele dag voor uit.

En als je op zondag in Rome bent, dan heb je de mogelijkheid om de Paus in levende lijve te zien. Iedere zondag om 12:00 uur verschijnt de Paus namelijk op het Sint Pietersplein om de aanwezigen op het plein te zegenen. Ook op andere dagen is het Sint Pietersplein zeker de moeite waard om te bezoeken.

Fontana di Trevi

Obelisco di Piazza San Pietro

Sepolcro di Caio Publicio Bibulo

Colosseo

Sant'Agnese in Agone (Piazza Navona)

Piazza Navona

Eten

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van deze trip: eten. Want mama mia, wat een heerlijke smaken zijn er te proeven in Italië. Je kunt natuurlijk gewoon op een willekeurige locatie neerploffen, want je kunt letterlijk overal goed eten. Bij sommige plaatsen zoals het populaire CiPASSO Bistrot, waar je hele bijzondere smaken proeft, is het verstandig om eerst even te reserveren.

Naast favoriet CiPASSO hebben we uiteraard nog andere aanraders:

- La Tavernetta 48
- Baffuto (beste pizza's)
- Osteria da fortunata
- Da Enzo Al 29 (lekkerste pasta's)
- Trapizzino (lunch)
- Tonnarello
- Antico forno risciogli (bakkerij)
- Il goccetto (wijnbar)
- OTIVM Hotel (rooftop)

Doen

Of wij jaloers zijn op de kookkunsten van de Italianen? Ja. Dus daarom is het nooit een verkeerd idee om wat op te steken van het bereiden van echte Italiaanse gerechten door middel van een kookcursus. Er worden er genoeg aangeboden in Rome die vooraf makkelijk te boeken zijn. Zo geniet je van de Italiaanse keuken terwijl je ook de lekkerste fettuccine, ravioli en tiramisu leert maken om deze vervolgens onder het genot van heerlijke wijn en limoncello op te eten.

Mocht je wat willen toevoegen aan onze tips, laat het dan zeker weten in de reacties.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd