OH GUSH, HERE WE GO AGAIN De comeback van Heroin Chic

[OH GUSH, HERE WE GO AGAIN] De comeback van Heroin Chic
Pexels

'Bye bye booty, heroin chic is back', luidde de kop van The New York post onlangs. Heroin chic is haar comeback aan het maken. Als je het mij vraagt, is het eerder heroin sick te noemen. Deze zogenaamde ‘trend’ is iets wat mijzelf (en velen andere vrouwen) aan het hart gaat. Terwijl mannen heerlijk mogen genieten van hun dad-bod, wordt ervan vrouwen voor de zoveelste keer gevraagd om aan een onmogelijke beauty-standaard te voldoen.

Columniste Romy deelt haar frustraties over de huidige trend.

"Met heroin-chic worden vrouwen met dunne lijven, bleke huiden en donkere kringen onder hun ogen bedoeld." Klinkt niet erg gezond toch? In de jaren 90 prezen velen Kate Moss en andere supermodellen om deze look. Dit omstreden schoonheidsideaal zit tot de dag van vandaag nog steeds in ons hoofd geprent. Toch ben ik van mening dat dit beeld slechts een herinnering had mogen blijven. Maar wat is dan de reden achter de revival van deze trend? Zoals je misschien wel hebt gemerkt, is ’90 en ’00 fashion aan een opleving bezig. De benaming voor deze modestroming wordt tegenwoordig aangeduid met de naam Y2K.

De terugkeer van deze fashion trend is ontstaan tijdens de pandemie. Je ziet vaak dat mode trends terug keren, omdat men verlangt naar de ‘’goede oude’’ tijd van vroeger. Via modetrends kan dit gevoel weer een soort van ‘’herleefd’’ worden. De Y2K trend wordt vooral gekenmerkt door de low rise jeans en crop tops. Iets waar je eigenlijk ‘extreem’ dun voor moet zijn. Begrijp mij niet verkeerd, iedereen moet dragen waar die zich fijn in voelt, maar over het algemeen zijn het de heroin chic girls die met deze look wegkomen. Het is verwarmend dat wij zo een hunkerend verlangen hebben naar de ‘fijne’ tijden van vroeger. Al begrijp ik dan dus niet helemaal waarom de heroin chic look terug is gekeerd? Het verlangen is er toch enkel naar de ‘goede’ herinneringen? Uithongeren lijkt mij er daar niet één van... 

Dus laten wij alsjeblieft deze trend niet doorvoeren, enkel en alleen om een nostalgisch verlangen te vullen. Want ook al lijkt het verleden zo ‘mooi’, ik denk dat wij het er allemaal unaniem over eens zijn dat er ook genoeg trends zijn die in het verleden mogen blijven. Niemand zit te wachten op de wederkeer van de tramp stamp toch? Diezelfde gedachten zou ook moeten gelden voor heroin chic. Wij vrouwen zijn zo op de goede weg als het op body celebration aankomt.

Laten wij bij deze samen afspreken om tegen de terugkeer van deze zogenaamde trend in te gaan. Met dit tegengeluid kunnen wij het lichaam vieren in welke vorm of maat dan ook. Empowerment is wat we nodig hebben om er samen voor te zorgen dat deze trend slechts een vage herinnering blijft. Ik zeg: laten wij samen een nieuwe memory creëren, zodat wij later écht op een mooie tijd terugkijken. 

2 opmerkingen

Ik ben een 00s kind, vooral via radio en tv opgegroeid met good-old 80s, 90s en 00s. Vooral Y2k is een onbewuste herinnering naar vroeger. Al was het leven toen ook een stukkie makkelijker dan dat nu is hoor.

Luc

Niets zo gezond als wwn vrou vol rondingen putjes en oneffenheden. Gewoon pure schoonheid als een lichaam gezondheid uitstraalt inal haar glorie en voor de een is dat superslank, voor de ander wat voller of meer rondingen is het niet machtig mooi dat te omarmen ipv al die strevens die niet natuurlijk haalbaar zijn. Fuck de trend en geniet van het lichaam. Omarm jezelf in alle glorie en geniet, het leven is maar voor even, en dus te kort om zorgen te maken over niet haalbare “perfectie uit een boekje” … hulde. Gewoon goed verzorgen dit tijdelijke pak, fijne producten op de huid, goed hydrateren en gezond voeding alles binnen de kaders van wat voor jouw lichaam gezond is and happy das! 🤍🙏🏻

Yvon Köhnen

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd