CITYTRIP dit zijn de beste tips voor Brugge

[CITYTRIP] dit zijn de beste tips voor Brugge
Pexels
Wil je er even tussenuit in een ander land maar heb je geen zin om het vliegtuig te pakken? Breng dan eens een bezoekje aan onze zuiderburen. Eén van onze favoriete steden is Brugge: rijk aan historie, cultuur, architectuur waar je je ogen echt van uitkijkt en natuurlijk heerlijk eten en drinken. Wij geven je graag een paar tips voor een heerlijk weekendje weg.

Verblijven in Brugge

Een weekendje weg begint natuurlijk bij een fijne slaapplek. Er zijn genoeg leuke spots om te verblijven maar hotel La Bois de Bruges is onze favoriet. Dit onlangs gerenoveerde hotel bevindt zich in het centrum op de gezellige Vrijdagmarkt, waar genoeg terrassen te vinden zijn en op zaterdag een grote markt is. Het hotel heeft een prachtige lobby en frisse, moderne kamers.

Eten in Brugge

Skip het ontbijt van het hotel en ontdek de stad. Voor een perfecte start van de dag ga je naar That’s Toast, op vijf minuten lopen van de Vrijdagmarkt. Je kunt hier de hele dag door genieten van verse homemade gerechten en sappen. Alles wordt zo leuk geserveerd dat je het waarschijnlijk niet kan laten om een foto te maken. FYI: Reserveren bij That’s Toast is niet mogelijk en de kans is groot dat je even in de rij moet staan voor je een tafeltje kunt bemachtigen. Maar geloof ons: it’s worth the wait!

Het centrum van Brugge bruist enorm en er is overal wel een gezellig terras te vinden. Onze tip? Trek comfy schoenen aan en maak een mooie wandeling door het oude centrum van de stad. We durven te wedden dat je onderweg een heerlijk terrasje tegenkomt om neer te ploffen, er is keuze genoeg! Sla daarbij zeker niet de Grote Markt over: hier is een groot aanbod aan terrassen waar je kunt genieten van een drankje met geweldig uitzicht op het plein. Ook kun je hier de de Belfort Klokkentoren en het Provinciaal Hof bewonderen - twee culturele must see’s in deze stad.

To do in Brugge

Naast eten, drinken en slapen wil je tijdens je citytrip natuurlijk ook iets van de stad zien. Zeker in Brugge is het zonde om de stad niet te ontdekken. Je kan dit doen door je met paard en wagen door de stad te laten rijden of door te slenteren door het karakteristieke centrum. Scoor een pain au chocolate bij één van de vele bakkers en zoek vervolgens het perfecte bankje naast de grachten of op de mooie pleinen en genieten van al het moois dat je ziet (én natuurlijk van het heerlijke broodje).

Nu je helemaal in de chocolade sferen bent, is het ook een aanrader om het chocolademuseum genaamd Choco-Story te bezoeken. Hier kun je zien hoe cacao wordt omgetoverd in chocolade. Het museum bevindt zich in een 15e-eeuwse vroegere wijntaverne en is zeker een bezoekje waard. Loop hierna langs de grachten (een boottour kan ook), langs de kerk Onze Lieve Vrouwe en ontdek al het andere moois van Brugge. Wedden dat jij ook helemaal verliefd wordt op de prachtige architectuur? 

Tot slot is een bezoekje aan brouwerij De Halve Maan een must als je in Brugge bent, of je nu wel of geen liefhebber van bieren bent. Deze brouwerij bestaat al sinds 1856 en hier worden de bekende bieren Brugse Zot en Straffe Hendrik gebrouwen. Tijdens de tour word je rondgeleid door de bierbrouwerij en leer je meer over de geschiedenis van de brouwerij en Brugge. Ook mag je op het dak van de brouwerij genieten van een uitzicht over de hele stad.

Fun fact: sinds september 2016 wordt al het bier dat hier gebrouwen wordt, via een pijpleiding onder de stad (ja echt!) vervoert naar de bottelarij. De pijpleiding is 3 kilometer lang en kan zo’n 6000 liter bier per dag vervoeren.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd