GIRL POWER deze films met vrouwen in de hoofdrol moet je kijken

[GIRL POWER] deze films met vrouwen in de hoofdrol moet je kijken
Pinterest
Een avondje bankhangen, maar geen idee wat te kijken? We got you! Niet alleen zijn deze films heerlijk weg te kijken, ook krijg je een extra boost van vrouwelijk trots. Want deze vrouwen in de hoofdrol herinneren ons er aan hoe geweldig het is om een vrouw te zijn.

The Woman King

In deze film wordt het verhaal laten zien van een krijgerseenheid die volledig bestaat uit jawel, vrouwen. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en speelt zich af in en rond het jaar 1820. Oscar winnares Viola Davis en haar medespelers zorgen voor kippenvel bij kijkers. Een must see dus! Deze film is te zien op Netflix en Pathé Thuis.

Wild

Een vrouw, gespeeld door Reese Witherspoon, pakt haar female balls bij elkaar en gaat na het uiteenvallen van haar huwelijk en de dood van haar moeder in haar eentje een tocht van 1700 kilometer lopen aan de westkust van Amerika. Dit inspirerende en waargebeurde verhaal is een echt avontuur waarin zij zichzelf ontdekt en verlost. De film is te kijken op Amazon Prime, Disney+, Apple TV en Google Play Films.

The Incredible Jessica James

Oké, een echte romantische comedy mag niet missen in dit rijtje. En niet alleen is dit een heerlijke romcom om naar te kijken, ook laat Jessica Williams zien hoe een sterke en zelfverzekerde vrouw er uit ziet. De film is te kijken op Netflix.

Lost Girls

Dit Amerikaanse mysterydrama is gebaseerd op een echt en nogal luguber verhaal. Wanneer de dochter van Mari Gilbert in Long Island verdwijnt en de politie haar in de steek laat, gaat zij zelf op zoek naar haar. Daardoor ontdekt zij dat haar dochter Shannan deel uitmaakte van een netwerk van sekswerkers en dat andere vrouwen die hier ook deel van uitmaakten, ook op mysterieuze wijze zijn verdwenen. De film is te zien op Netflix.

Seeing Allred's

Deze documentaire laat het leven van de Amerikaanse advocate Gloria Allred zien. Allred is gespecialiseerd in de handhaving en verdediging van vrouwenrechten en is een echte feminist die niet bang is om het op te nemen tegen grote namen in de politiek en het bedrijfsleven. Girlpower dus! De film is te kijken op Netflix.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd