GEZICHTSMASSAGE: dít zijn de voordelen (+ tips om dit zelf thuis te doen)

[GEZICHTSMASSAGE:] dít zijn de voordelen (+ tips om dit zelf thuis te doen)
UNSPLASH
Een gezichtsmassage levert een aantal geweldige voordelen op. Wij bespreken de positieve effecten en geven een aantal tips om dit vanaf nu zelf te kunnen doen.

Fysieke én mentale voordelen

Als je je een beetje verdiept in gezichtsmassages en welke voordelen het oplevert, wil je er immédiatement mee beginnen. Tijdens een gezichtsmassage wrijf en druk je over/op de huid, waardoor de doorbloeding en het lymfatisch systeem worden geactiveerd. Je huid zal je dankbaar zijn, want dankzij een goede massage, wordt je huid elastischer en zal de collageenproductie gestimuleerd worden. Ook niet geheel onbelangrijk: fijne lijntjes zullen verminderen en je gezicht ziet er weer fris en fruitig uit. Als je last hebt van littekens, kan een massage het helingsproces bevorderen. Soms kan een gezichtsmassage acne ook doen verminderen. Dit komt doordat de bloedcirculatie verbetert. Zijn dit alle voordelen? Nee, een ander groot voordeel van zo’n gezichtsmassage, is dat de spieren in je gezicht, en jijzelf dus ook, zich geheel zullen ontspannen. 

Vanwege het ontspannende effect is het heel fijn om een gezichtsmassage te doen voordat je naar bed gaat. Ben je enthousiast geworden? Wat nou als we je vertellen dat je zo’n massage ook makkelijk thuis kunt doen. Je kunt ervoor kiezen om handige tools, zoals een Beauty Tool of Jade roller te gebruiken. Heb je die (nog) niet in huis? Geen paniek, zonder tools kun je ook direct aan de slag. 

Zó doe je dat

Wil je jezelf een goede gezichtsmassage geven, om zo alle bovenstaande voordelen te ervaren? Gelukkig zijn er zowel op YouTube als op TikTok voldoende filmpjes te vinden waarin verschillende massages, met of zonder tools, worden uitgelegd. We zullen een paar belangrijke tips geven. Zo  is het belangrijk om te beginnen bij je nek. Deze hoort namelijk ook bij je gezicht en wil je dus niet vergeten. Je kunt bijvoorbeeld met de rug van je handen een halve minuut van beneden naar boven strijken. Zo stimuleer je de doorbloeding.

Opwaartse bewegingen

Bij een gezichtsmassage maak je vooral gebruik van opwaartse bewegingen. Je wil je huid immers een mooie lift geven. Denk bijvoorbeeld aan de jukbeenderen. Hierbij masseer/wrijf je met de binnenkant van je vingers in een opwaartse beweging. Je herhaalt dit een aantal keer. Het moet geen pijn doen, maar je mag de massage best een beetje voelen. Je kunt eventueel de huid rondom je kaken nog tussen je duim en wijsvinger pakken en als het ware naar binnen vouwen. Dit kun je ook een paar keer herhalen. 

Bij je neus buig je je wijsvingers en met het platte gedeelte wrijf je vervolgens van binnen naar buiten/omhoog richting je oren. Bij het gebied rondom je ogen wrijf je wederom in een opwaartse beweging. Hierbij neem je ook het gebied onder je wenkbrauwen mee. Dit kun je met je ringvinger doen. Zorg ervoor dat je niet te hard drukt, aangezien de huid rondom je ogen dun en gevoelig is. 

Met je vingers maak je vanaf de buitenkant van je neusvleugels, richting de binnenkant wenkbrauwen een strijkende beweging (en neem dan de hele wenkbrauw mee in deze beweging). Tot slot masseer je je voorhoofd door bijvoorbeeld met je vingertoppen de huid naar boven te duwen. Eventueel kun je nog wat zigzag bewegingen doen. Vaak wordt aangeraden je hoofdhuid ook te masseren. Zo ga je met een stralende huid én een geheel ontspannen gevoel naar bed vanavond. 

Extra tip: je kunt een verzorgde gezichtsolie of nachtcrème gebruiken terwijl je je gezicht masseert.

1 opmerking

Wat zal ik blij zijn als deze beauty tool eindelijk weer te koop is.
Ik hoopte al,met deze mooie uitleg dat hij weer op voorraad was,maar helaas ….
Nou ik heb in ieder geval al de uitstekende uitleg dus die sla ik ff op 😉⚘️

Diane Brödel

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd