good food, good mood 5x onze favo healthy snacks

[good food, good mood] 5x onze favo healthy snacks
Unsplash
Snacken: we willen én doen het allemaal. Maar vaak denken we bij snacks aan iets ongezonds. Ook al mag je jezelf af en toe zeker eens verwennen met een zak chips of een goede reep chocolade, snacken kan ook op een gezonde en misschien zelfs nóg lekkerdere manier. Maar wat is nou een goede snack die ook nog eens healthy is? Wij hebben een paar van onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

1. Maiswafel met cottage cheese en tomaat

Wist je dat cottage cheese een heleboel voordelen heeft? Er zitten meer eiwitten in dan in yoghurt, kwark of melk en er zit minder zout in dan in andere soorten kaas. En het allerbelangrijkste: het stilt de honger. En dat is precies wat je wilt bereiken met snacken, toch? Doe een beetje cottage cheese op een maïswafel en maak ‘m af met cherrytomaatjes en wat peper. En maak er dan gelijk twee of drie, want aan eentje heeft natuurlijk niemand genoeg.

2. Rijstwafel met pindakaas en fruit

Zin in iets zoets? Dan is dit een perfecte snack. Pindakaas is beter voor je lichaam dan je misschien denkt. Het bevat namelijk eiwitten, veel onverzadigde vetten en vitamines zoals vitamine E en B6. En net als cottage cheese, stilt ook pindakaas de honger. Smeer wat pindakaas op een rijstwafel en varieer met stukjes banaan en appel. Zo heb je ook gelijk je portie fruit binnen.

3. Groenten en hummus

In plaats van chips te dippen in salsa, kun je natuurlijk ook vers gesneden groenten dippen in humus. Het lekkere hieraan is dat je kan variëren met de soort groenten die je kiest, maar ook met het type hummus. Er zijn namelijk enorm veel verschillende soorten te verkrijgen. Onze favo is de variant met rode bieten.

4. Bananenbrood

Minstens net zo lekker als een vette plak cake is een zelfgemaakt stuk bananenbrood. Supermakkelijk om te maken en zo geef je je donkerbruine bananen die je liever weggooit nog een kans. Er zijn genoeg easy recepten te vinden op het internet en je kunt er in principe de hele week van smullen.

5. Soep

Zeker in de koude wintermaanden is een warme snack extra lekker. Daarom houden we ook zeker van een kop soep als tussendoortje. Maak aan het begin van de week een flinke pan soep met groenten die je nog hebt liggen en vries de porties in. Eet een kopje soep met een geroosterde boterham of cracker met avocado om de grotere trek te stillen.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd