GUSH WHAT? Soundos El Ahmadi over succes, schijt hebben en me-time

[GUSH WHAT?] Soundos El Ahmadi over succes, schijt hebben en me-time
Soundos

Leerden we Soundos El Ahmadi (41) eerst kennen als comedienne, is ze inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse medialandschap. Naast haar theathershows schitterde ze afgelopen jaren in haar zelfbedachte film Meskina, is ze onderdeel van het presentatieteam van de BIMS-podcast en was ze te zien in programma's zoals Wie is de Mol? en Expeditie Robinson. En, alsof het niet genoeg is, is ze ook happily married en moeder van 2. Reden genoeg om haar de hemd van 't lijf te vragen.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: ben je gelukkig?

S: "Jazeker, ik voel me hartstikke gelukkig. Ik weet dat dit echt cheesy klinkt, maar ik voel me het gelukkigst wanneer ik met mijn kinderen ben. Ik heb net een baby gekregen en ik voel me zó vereerd dat ik dat nog mag meemaken. Eigenlijk ben ik dus het gelukkigst wanneer ik gewoon op de bank zit met mijn gezin."

Wat is jouw definitie van succes?

S: "Dat is eigenlijk heel simpel: doen wat ik wil en geen keuzes hoeven maken puur voor het geld. Dus als ik iets artistiek niet zie zitten of het gewoonweg écht niet leuk vind, dan doe ik het niet. Maakt niet uit hoeveel het betaalt."

Als je niet zou doen wat je nu doet, welk beroep had je dan gekozen?

S: "Dat is onmogelijk, want ik geloof niet in plan B. Ik geloof juist dat plan A altijd moet lukken. Als je een plan B hebt, wordt dat je plan A. En als je een plan C hebt, wordt dat je plan B. Maar naast dat ik cabaretier ben, acteer en presenteer doe ik nog veel meer. Zo ben ik mijn eigen dingen aan het maken: ik heb bijvoorbeeld ‘Meskina’ de film bedacht, meegeschreven aan de serie ‘Meer Soundos’ en ik wil nog meer films en series maken. Als ik dit allemaal niet deed, dan zou ik thuis in de foetushouding liggen met de lamellen dicht, terwijl ik alleen maar huil."

Wat is de belangrijkste les die je de afgelopen jaren hebt geleerd? 

S: “Er is niet één les die het belangrijkste is. Wat ik inmiddels wel weet is dat alles wat negatief is in je leven, waaronder de mensen die negatief zijn, je altijd alleen maar tegen houden. Daar neem ik afscheid van. Je hoeft niet met mensen om te blijven gaan omdat je ze bijvoorbeeld al heel lang kent. Tot op een bepaalde hoogte heb ik ook echt schijt aan wat andere mensen vinden of zeggen. Als ik iets wil doen en ik ben ervan overtuigd dat het een goed plan is, maar de rest van mijn omgeving zegt dat ik dat niet moet doen, dan doe ik het gewoon. Ik denk dat je op die manier ook stappen kunt maken in het leven en je carrière en uiteindelijk echt gelukkig kan zijn. En vooral ook: lief zijn voor jezelf als het allemaal even niet lukt.”

Wat zou je nog graag willen leren?

S: "Wat meer mijn rust te kunnen pakken, gewoon wat chiller te zijn, me soms neer kunnen leggen bij dingen en tegen mezelf kunnen zeggen dat het allemaal wel goed komt. En dan heb ik het vooral over mijn carrière. Soms voel ik daar nog steeds dikke vette onrust. En dat blijft gewoon, hoewel het toch ook wel weer minder wordt. Ik ben niet per sé bang dat ik de boot mis, maar meer onrust in de zin van: ‘wat is het volgende project?' en 'wat ga ik nu aanpakken?’. Het voordeel is wel: die onrust houdt me ergens ook wel weer scherp."

In welk opzicht verschilt het beeld dat mensen van jou hebben met hoe je echt bent?

S: "Nou, ik denk dat mensen denken dat ik de hele dag heel erg druk ben. Omdat ik dat op het podium en tijdens televisieprogramma’s altijd ben. Maar dan sta ik gewoon aan, dat heb ik dus niet de hele dag. Dus mensen schrikken er soms een beetje van dat ik ook gewoon rustig ergens kan zitten en m’n bek kan houden. Dat verwachten veel mensen gewoon niet. Daarnaast ben ik veel liever dan mensen denken. Althans, dat hoor ik altijd van mijn vrienden."

Hoe ziet me-time er voor jou uit?

S: "Mijn ideale dag is in mijn eentje in het Amstel Hotel zitten. En dan héél decadent kaviaar bestellen. En dan heb ik een boekje bij me en is er niemand die aan mijn hoofd zeurt, behalve dat iemand af en toe naar me toe komt om te vragen of alles naar wens is. Dat is mijn ideale me-time."

Waar zien we jou over 10 jaar?

S: "Ik hoop dat ik in grote zalen sta met mijn cabaretprogramma’s en dat ik meerdere films en series heb gemaakt. Nou, eigenlijk wel eerder hoop ik. Maar het allerbelangrijkste is dat ik hoop dat mijn kinderen gewoon hartstikke gelukkig zijn en dat mijn man nog bij me is. Ik heb geen zin om te Tinderen, ik heb namelijk gezien wat daar rondloopt, haha. Ik heb geen zin om tegenover een of ander restje van de maatschappij te zitten en te vertellen wat mijn hobby’s zijn. En dan zegt die date daarna: 'zal ik je een tikkie sturen?'. Nee, dat is niks voor mij."

1 opmerking

Ik vind Soundos echt een hele fijne grappige verschijning. Echt verfrissend iemand die zo eerlijk en direct is!

Annemiek schurer

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd