GUSH WHAT? Selma Omari over haar levenslessen, geluksmomentjes en haar droom om moeder worden

[GUSH WHAT?] Selma Omari over haar levenslessen, geluksmomentjes en haar droom om moeder worden
Beeld credits: Eva Prayce

De Rotterdamse Selma Omari is hard op weg naar world domination. Op haar social media en in haar vlogs deelt ze niet alleen haar favoriete outfits en dagelijkse bezigheden, maar laat ze zich ook horen over maatschappelijke thema's. Daarnaast is ze druk bezig met haar muzikale carrière en kwam vorig jaar haar docu Geen Gezeik uit. Maar aan stilzitten denkt ze nog niet: Omari wil blijven groeien als ondernemer en persoon. GUSH spreekt Selma over haar leven, carrière en meer.

Je gaat keihard de afgelopen jaren. Wat is jouw definitie van succes?

S: “Ik denk dat ik succes zou omschrijven als bereiken van de dingen waar ik als jong meisje van droomde. En dat nu op latere leeftijd te doen op een manier waarin ik mijn bescheidenheid, zelfwaarde en respect behoud. En daarnaast het hebben van een goed zelfbeeld. Dat gaat natuurlijk gepaard met écht gelukkig zijn. Als je voor mensen om je heen kan zorgen en deze mensen ook geluksmomentjes kan geven, dan ben ik helemaal blij en naar mijn idee succesvol.”

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd en wat zou je nog willen leren?

S: “Dat je nooit moet verwachten dat mensen hetzelfde voor jou zouden doen, als wat jij voor hen zou doen. Je moet dingen uit goedheid doen en niet per se omdat je iets terugverwacht. Dan komt juist de grootste teleurstelling. Ik wil nog veel leren, maar als het aankomt op basis van een karaktereigenschap zou ik heel graag nog leren meer geduldig te zijn. Ik ben heel impulsief en ik wil alles het liefst heel snel. Ik zou mezelf niet te kort doen als ik mezelf dat aanleer. Daarnaast zou ik het echt heel tof vinden om gitaar of piano te kunnen spelen. Ook zou ik, naast de drie talen die ik al spreek, nog een andere taal willen leren.”

Welke eigenschap heb jij die mensen meestal niet van je verwachten?

S: “Wanneer mensen mij écht leren kennen of een praatje met me komen maken, hoor ik best vaak dat ik onwijs lief ben. En dat het beeld wat zij van mij hadden gebasseerd is op social media en niet klopt met hoe ze mij in het echt ervaren. Dat vind ik altijd het grootste compliment, want dat houdt in dat je in het echt niet tegenvalt en dat heb ik liever dan andersom.”

Ben je gelukkig op dit moment?

S: “Wat is geluk eigenlijk? Ik denk dat je geluksmomentjes hebt in het leven. Maar over het algemeen ben ik heel erg content met mijn leven en waar ik sta. Daarnaast zijn er natuurlijk momenten die nog gaan komen waarvan ik denk dat ik echt supergelukkig ga zijn. Dat is bijvoorbeeld wanneer ik moeder word. Iets wat ik vaak roep en echt graag wil.”

Hoe ga jij om met tegenslagen?

S: “Ik probeer mijn vangnet op te zoeken. Dit vangnet bestaat uit een aantal mensen, familie en vrienden, en is altijd heel erg concreet en stabiel. Ik denk ook dat je vooral je onzekerheden en tegenslagen onder ogen moet komen en ze ook een plekje moet geven. Maar het hebben van een goed vangnet is key.”

Me-time, hoe ziet dat er bij jou uit?

S: “Iets doen waarin ik me helemaal gelukkig voel en echt in een blije mentale space zijn. Me-time is voor mij echt een hele dag vullen op mijn manier. Denk hierbij aan om half 7 wakker worden, opstaan, mijn ochtendritueel doen en naar de sportschool gaan. Op het gemak mijn ontbijtje en lunch maken, mijn huis opruimen, parfum opdoen, mijn huid goed verzorgen. Film opzetten, met vrienden hangen, lekker eten in de avond, en dan de dag afsluiten met mijn night routine. Wanneer ik dan heerlijk alles afgevinkt heb en content in bed lig om lekker vroeg te slapen en voor de volgende dag hetzelfde plan heb, dan word ik daar echt gelukkig van. Ik heb mezelf voorgenomen dat ik de weekenden vrijhoud, en dat dat voor mij echt een me-time moment is. Maar ik wil me-time ook doordeweeks toepassen. Door het hebben van een goede night routine, mentale rust op te zoeken en mijn vrienden te zien. Dat werkt altijd.”

Als je niet deed wat je nu doet, wat zou je dan doen?

S: “Daar heb ik echt vaak over nagedacht. Vroeger hoorde ik altijd van leraren dat ik een goede lerares zou zijn. Ik vind spreken voor een klas en in het algemeen echt heel erg leuk. Maar ik denk dat ik journalist zou zijn en dan het liefst voor een blad waar ik heel veel affiniteit mee heb.”

Hoe hoop je dat jouw leven er over 10 jaar uitziet?

S: "Ik hoop dat ik over 10 jaar meer succes heb op het gebied van ondernemen. Daarnaast zou ik een routine willen behouden en me fit voelen, dat is heel erg belangrijk. En natuurlijk hoop ik dan mama te zijn. Ik wil graag een supermom zijn. Denk hierbij aan betrokkenheid in het leven van vrienden en mijn kinderen. Goed zijn voor mijn ouders, ondernemend, succesvol, bescheiden. Dat zijn allemaal karaktereigenschappen die ik zou willen behouden of nog meer zou willen ontwikkelen."

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd