lifestyle

MERRY GUSHMAS Dit zijn de gezondheidsvoordelen van een echte kerstboom in huis

[MERRY GUSHMAS] Dit zijn de gezondheidsvoordelen van een echte kerstboom in huis
UNSPLASH

De gezellige decembermaand is aangebroken en terwijl de stad wordt versierd met mooie verlichting en de eerste kersthits door de speakers klinken, maak jij je huis helemaal klaar voor de feestdagen. Een kerstboom is hierbij natuurlijk onmisbaar. Wist jij dat een echte kerstboom in huis je mentale gezondheid een boost kan geven?

Die heerlijke, kenmerkende geur van een kerstboom

Als je graag een echte kerstboom in huis hebt, houd je vaak ook van die kenmerkende geur die de boom verspreidt. Een geur die nostalgische en warme gevoelens opwekt. Deze dennengeur wordt niet voor niets wereldwijd verkocht als een essentiële olie. De geur staat namelijk bekend om zijn antimicrobiële en anti-oxiderende eigenschappen. Je zult merken dat je door de dennengeur beter slaapt en angstgevoelens zullen verminderen. Daarnaast zul je misschien ook opmerken dat je minder last krijgt van alledaagse pijntjes en kwaaltjes. 

Helemaal zen door die den

Even een scheikunde lesje – niet afhaken! Die typische kerstboom-geur komt van de terpeen- en esterfamilies. Terpenen zijn organische verbindingen, die de unieke geuren van planten creëren. Esters zijn chemische verbindingen die ook zorgen voor een bepaalde geur. Deze woorden mag je weer snel vergeten, maar de effecten van deze chemicaliën zijn wél heel interessant om te onthouden. Zo zal je stemming verbeteren en zul je je meer ontspannen voelen. De geur van een echte kerstboom heeft namelijk een positieve uitwerking op je zenuwstelsel. Je haalt als het ware een stukje natuur in huis en al die lampjes maken het natuurlijk extra gezellig. Hup, opzetten die boom dus!

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd