SKIN FILES wat is squalane en wat doet het voor je huid?

[SKIN FILES] wat is squalane en wat doet het voor je huid?
Source: Olcay Gulsen Beauty
Squalane (EN) of squalaan (NL) is een ingrediënt dat je wellicht wel eens voorbij hebt zien komen. En dat is niet zo gek, het is namelijk een populair ingrediënt dat interessant en effectief is. In deze blog duiken we dieper in squalaan: wat is het precies en wat doet het? Voor welke huidproblemen is het geschikt? Ook lichten we de producten uit die dit ingrediënt bevatten zodat je weet welke je moet scoren om je huid te verwennen met deze held.

Wat is squalane precies?

Squalaan is een natuurlijke waterstof die wordt gewonnen uit olijven, suikerriet of tarwekiemen. Het is een geur- en kleurloze olie en heeft een verzachtende werking. De stof is identiek aan een stof die van nature in onze huid voorkomt (squaleen) en naarmate we ouder worden afneemt. Deze stof en dus ook squalaan werken vooral om vochtverlies te voorkomen.

Squalaan versus squaleen

Om verwarring te voorkomen: je hebt dus squalaan én squaleen. Ze zijn niet hetzelfde, maar zijn wel met elkaar verbonden. Squalaan is namelijk een stabiele vorm van squaleen. Squaleen komt van nature voor in onze huid, maar is minder goed bestand tegen oxidatie. Squalaan is hier wel goed in. De aanmaak van squaleen neemt naarmate we ouder worden af, net zoals de productie van collageen.

Wat zijn de voordelen?

Squalaan staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen, maar het doet veel meer dan dat. Squalaan herstelt in principe de natuurlijke balans van de huid, doordat het als het ware de missende stof in de huid opvult. Zo wordt een droge huid minder droog, maar een vette huid wordt ook minder vet. Nog meer voordelen op een rijtje:

- Houdt vochtbalans op peil
- helpt met het herstellen van de huid
- vermindert rimpels en fijne lijntjes
- draagt bij aan een betere elasticiteit van de huid
- helpt de huid geolied te houden
- zorgt voor een zachte huid
- beschermt tegen vrije radicalen van buitenaf

Ondanks dat squalaan een olie is, neemt je huid het ingrediënt snel op en het laat dus geen vettig residu achter.

Voor welke huidtypes is squalaan geschikt?

Lucky us, dit superster-ingrediënt is geschikt voor alle huidtypes. Het is namelijk niet comedogeen, dit betekent dat het de poriën niet verstopt. Dus ook als je een vette en acne-gevoelige huid hebt, is squalaan geschikt. Zoals eerder gezegd zal het er zelfs voor zorgen dat je huid minder vet wordt omdat het bijdraagt aan het herstellen van de natuurlijke balans van de huid.

In deze producten vind je squalane

olcay gulsen beauty miracle cleansing milk

€ 19,95

shop nu

olcay gulsen beauty hydrogel eye mask

€ 24,95

shop nu

2 opmerkingen

Op de één of andere manier durf ik bijna met 100% zekerheid te zeggen dat Olcay absoluut geen producten op de markt zou brengen die niet doen wat ze beloven dus ook dit verhaal klopt gewoon. Trek het ingrediënt door ChatGPT en je krijgt perfect dit verhaal. Ik ben al fan van haar producten en wordt dat eigenlijk steeds meer.

Petra

Heb gisteren me bronzing drops gekregen geweldig super blij mee heel erg mooi dank je wel groetjes joke

Joke van den Brom

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd