SOLLICITATIE SURVIVAL GUIDE zo ben je goed voorbereid

[SOLLICITATIE SURVIVAL GUIDE] zo ben je goed voorbereid
[SOLLICITATIE SURVIVAL GUIDE] zo ben je goed voorbereid
Picture this: je hebt jouw droom vacature voorbij zien komen en je bent uitgenodigd om langs te komen voor een sollicitatie gesprek. Help! Nu is het de kunst om je zo min mogelijk druk te maken en je zo goed mogelijk voor te bereiden. We got you: met deze tips ga jij goed voorbereid jouw sollicitatie tegemoet.

Doe genoeg research

Online detective who? Doe goed onderzoek naar het bedrijf zodat je (bijna) alle in's & out's van het bedrijf weet. Denk hierbij aan de missie, visie en eventuele nieuwsberichten. Ga goed na wat de producten en/of diensten zijn die ze aanbieden zodat je kunt laten zien dat je het bedrijf kent, kom je professioneel over en ziet het bedrijf dat je serieus bent over deze positie.

Ga goed gekleed de deur uit

Denk na over wat je aandoet op de dag van het gesprek. Kijk vooral naar wat voor kleding er bij het bedrijf past en wat tegelijkertijd ook bij jou past. Je moet je wel comfortabel en zelfverzekerd voelen in je outfit.

Bereid je voor op de vragen

Bereid je voor op vragen die vaak voorkomen in een sollicitatiegesprek. Denk hierbij aan 'wat kan jij toevoegen aan dit bedrijf?' of wat zijn je sterke en je zwakke punten?'. Oefen deze vragen zodat je direct antwoord kunt geven tijdens het gesprek.

Zorg er voor dat je op tijd bent

Je kunt geen slechtere eerste indruk geven dan te laat komen. Zorg er dus voor dat je op tijd bent. Wees ook weer niet té vroeg. Ben je toch te vroeg aangekomen op de locatie? Wacht dan nog even met naar binnen gaan.

Stel vragen

Het is niet zo dat alleen jij degene bent die vragen hoeft te beantwoorden. Jij mag het bedrijf ook vragen stellen. Zo kan jij ook zien of het bedrijf wel bij jou past en of het is wat je verwacht. Stel bijvoorbeeld vragen over de bedrijfscultuur, teamdynamiek en groeimogelijkheden.

Probeer je zenuwen de baas te zijn

Hoe lastig het soms ook is: adem in, adem uit. Probeer je zenuwen te onderdrukken om fouten tijdens het gesprek te voorkomen en jezelf helemaal te kunnen laten zien.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd