WORK WORK WORK zo blijf je de hele dag productief

[WORK WORK WORK] zo blijf je de hele dag productief
Pinterest
Soms heb je van die werkdagen dat er even niks uit je handen komt en je alles behalve productief bent. Dit is vooral vervelend wanneer je een hele lading aan to-do's hebt liggen, maar je toch de hele tijd afgeleid bent. Wij geven je tips om de hele dag productief te blijven, of je nou thuis of op kantoor werkt.

Zorg voor een opgeruimde werkplek

Je dag begin je het best met een opgeruimde werkplek. Zo is je hoofd leeg en begin je al stukken beter aan je werkdag dan wanneer je een rommelig bureau hebt met onnodige spullen van gisteren.

Stel duidelijke doelen voor jezelf op

First things first: je dag begin je het beste door als allereerste duidelijke doelen op te stellen die je die dag wilt behalen. Wat heeft er prioriteit? Hoe pak je dit aan? Schrijf het voor jezelf op en leg dit op je bureau. Zo blijf je gemotiveerd om die taken af te strepen als je klaar bent.

Maak tijdsblokken

Verdeel je dag over tijdsblokken om zo je agenda voor de dag te organiseren. Door je tijd zo effectief mogelijk in te plannen minimaliseer je de kans op afleidingen en verlies je geen tijd. Gun jezelf tussen de tijdsblokken door een momentje van rust voor je aan het volgende tijdsblok begint. Hulp nodig hierbij? Check dan bijvoorbeeld eens de Pomodoro methode waarbij je 25 minuten werkt, gevolgd door een kleine pauze en na vier 'pomodoro's' een langere pauze. Er zijn genoeg apps te vinden die je hierbij helpen.

Ga afleidingen uit de weg

Wat is jouw grootste afleiding? Ga dit na bij jezelf en probeer deze te elimineren. Als dit bijvoorbeeld je telefoon is (grote kans), zet deze dan op stil of stop 'm in je tas. Spreek met jezelf af dat je deze alleen mag gebruiken tussen de tijdsblokken en/of taken door. Zo blijf je hoe dan ook beter geconcentreerd dan wanneer je je telefoon naast je laptop hebt liggen en je de hele tijd appjes binnen krijgt en dan ineens weer verzeild raakt op Instagram of TikTok (we've all been there). Heb je je telefoon nodig tijdens het werk? Zet 'm dan op de niet storen-stand, zodat je in ieder geval niet gestoord wordt door de gezellige groepsapp met vriendinnen.

Gun jezelf pauzes

Misschien vind je het heerlijk om uren achter elkaar door te 'rammen', maar dit kan juist averechts werken. Gun jezelf om de zoveel tijd een pauze, dit kan helpen om gedurende de dag effectiever bezig te zijn dan dat je achter elkaar door werkt. Loop even een rondje, maak wat te eten of drinken of klets even met een collega. Spreek met jezelf een tijd af dat je weer achter je laptop moet zitten en hou je hier aan, hierdoor ga je met een verzadigd gevoel weer aan het werk omdat je jezelf aan je afspraak hebt gehouden.

Reflecteer en sluit de dag af

Probeer aan het einde van elke dag even te reflecteren op je werkzaamheden en prestaties. Ga na bij jezelf wat er verbeterd kan worden en neem dit mee naar je volgende dag. Ook een tip: maak alvast een to-do lijst voor de volgende dag zodat je de dag erna gelijk productief aan de slag kan.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd