YESIM: Op je uiterlijk gebasht worden

[YESIM:] Op je uiterlijk gebasht worden
Pinterest

Velen zullen de rel tussen VI en mij gevolgd hebben waar zij mij Duckstad noemden. De reden daarvan is dat ik bij half 8 vertelde dat als die mannen ballen hadden gehad mij nog een keer hadden uitgenodigd. Zij hebben een ongezouten mening, maar ik ook. Waarom zou er geen ruimte zijn voor een vrouw met een mening?

Waarop de mannen van VI de volgende dag over mijn uiterlijk en voornamelijk mijn lippen hadden. Dat ik bovendien wartaal sprak, maar dat ik vooral uit Duckstad kwam. Laat dit nou mij lievelingsstrip zijn naast Suske en Wiske. Zowel van de stripboeken en tekenfilms was ik vroeger als kind helemaal gek van. 

Lekker iemands uiterlijk afkraken, daar smullen we allemaal van. Vrouwen onder elkaar kunnen er ook wat van. Laatst werd Helene Hendriks bekritiseerd door haar zilveren oorbellen en de manier waarop ze haar haar deed. Met als klapper dat ze een del was. Het werd met veel gelach besproken. Hoe vaak worden juist vrouwen door vrouwen in de maat genomen. We vinden juist veel van elkaar, waarbij een framing passend is. ‘Zij is echt een golddigger’, ‘ze is een slet’, waarbij mannen nooit zo worden genoemd, ‘ze is dom’, ‘ze is oud’ en als kers op de taart: ‘ze is zo lelijk’. 

In een interessant artikel dat ik onlangs las wordt verteld waarom vrouwen zo venijnig zijn over elkaar en elkaars uiterlijk. In de TEDx talk van Caroline Heldman gaat het erover waarom vrouwen elkaar als competitie oftewel een rivaal zien. Dit is ook precies het probleem. Terwijl mannen elkaar zien als brothers, mis ik echt een stuk sisterhood. Waarom moeten we zo lelijk over elkaar praten? 

Maar het probleem zit, zoals het artikel beschrijft, in vrouwen. Al op een hele jonge leeftijd kunnen meisjes in vriendschappen andere meisjes goed uitsluiten. Waarom? Omdat de meisjes besluiten dat je er niet bij hoort. Je bent niet leuk genoeg of ze zien je als een rivaal. Ik denk dat velen van jullie dit fenomeen zullen herkennen. Niet alleen uit jongere jaren, maar ook later op volwassen leeftijd ergens niet welkom zijn. We weten precies hoe dit voelt.

Dat mannen zoals bij VI vrouwen zonder gene mogen bashen is respectloos. En sterker nog, dat dit wordt geoorloofd is nog erger. Daarom vind ik dat het tijd wordt -althans ik zie het als echte emancipatie - voor een soortgelijk programma. Waar met veel humor alle actuele onderwerpen worden besproken door een vrouwentafel. Waar vrouwen ook niet andere vrouwen aanvallen op het uiterlijk, want dit is toch zo lelijk.

De lelijkheid zit vooral in het karakter van mensen. Laten we elkaar aanspreken op gedrag en niet op uiterlijk. De samenleving zorgt al voor genoeg stress over hoe een vrouw eruit zou moeten zien. Dat is al genoeg. 

1 opmerking

Laat ze maar lullen. Je ziet er goed uit, ook zonder cosmetische ingreep. Ik vind dat niet relevant. Ze/VI zijn onzeker en bang voor een power vrouw, dus gaan ze iets uitzoeken om je mee te pesten, want dat is het . zeer kinderachtig.Ik zie jou graag op tv, je hebt een eigen mening, en je moet vooral jezelf blijven ! Laat je niet gek maken.

Laila

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd