DO'S & DON'TS zo blijven je beautyproducten in topconditie

[DO'S & DON'TS] zo blijven je beautyproducten in topconditie
Olcay Gulsen Beauty

Dat beautyproducten een houdbaarheidsdatum hebben is natuurlijk al bekend. Maar wist je dat je zelf ook een steentje bij kan dragen aan het in orde houden van de werking van je beautyproducten? Er zijn namelijk een hoop dingen die je fout kunt doen waardoor de werkende stoffen in het product hun werk niet meer (goed) doen. We zetten voor je op een rijtje wat je wel en niet moet doen zodat jij en je huid zolang mogelijk van je producten kunnen genieten.

DON'T:
Je producten in de zon laten liggen

DO:
Je producten in de schaduw/in je tas/in een kastje bewaren

Wist jij al dat het een no-go is om je producten in de zon te laten liggen? Je ziet ongetwijfeld vaak genoeg dat iemand zijn of haar SPF na het insmeren op het strandbedje of handdoek laat liggen. Zeker bij SPF is het belangrijk om het product uit de zon en de warmte te houden, warmte en zon zorgt er namelijk voor dat de factor lager wordt en je huid minder beschermt wordt tegen de zon. En dit geldt niet alleen voor de SPF die je op je strandbedje laat liggen, maar ook voor je beautyproducten die je als een soort home-accesoire mooi hebt gepresenteerd in de badkamer bij een raam. Als de zon hier dag in dag uit op schijnt doet dat weinig goeds voor je producten. 

DON'T
Je producten in de badkamer bewaren

DO
Je producten op een droge, koelere plek bewaren

Aansluitend op dat je je producten uit de zon moet houden, wordt ook aangeraden je producten niet in je badkamer te bewaren. Hoe logisch het ook is om hier je beauty stash op te bergen is het juist niet de beste keuze. Je badkamer wordt tijdens het douchen warm en vochtig, iets waar je beauty producten niet zo blij van worden. Bewaar ze dus liever ergens anders. 

DON'T
Producten in een pot met je vingers eruit lepelen

DO
Een spateltje gebruiken

Denk eens na over het feit dat je elke dag met je vingers in een beautyproduct gaat. Je vingers bevatten (zeker onder je nagels) aardig wat bacteriën die dan lekker in dat potje gaan zitten. Dit zal het product en je huid weinig goeds brengen. Een oplossing hiervoor is om een spateltje te gebruiken in plaats van je vingers. Vergeet ook niet om dit spateltje te reinigen.


DON'T
Het product niet goed sluiten

DO 
De sluiting zo goed dicht maken als je kan

Als er lucht bij een product kan komen, vervliegen de actieve ingrediënten sneller dan normaal. Let dus altijd goed op of je je verpakking goed hebt afgesloten.


DON'T
Je kwasten niet schoonmaken

DO
Je kwasten wekelijks schoonmaken

Elke keer je kwast opnieuw gebruiken betekent dat je elke keer weer bacteriën dipt in je potje poeder of oogschaduw palette. Je raadt het al… De bacteriën gaan zo lekker hun gang in jouw favo blush en oogschaduw. En dat geldt nog meer wanneer je vloeibare producten gebruikt zoals foundation. Was je kwasten dus elke week grondig om dit te voorkomen. Dit geldt trouwens ook voor je beautyblender ;-).

1 opmerking

Ik zou graag de volgorde van de producten weten, kunnen jullie dit erop zetten alstublieft?
Trouwens de cadeautjes die ik bij m’n bestellingen kreeg zijn hartstikke leuk, dank jullie !

Monique Klaver-Lagerwaard

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd