DOLSHE: flawless skin in de club

[DOLSHE:] flawless skin in de club
Dolshe Gulsen

“Zag ik dat nou goed? Gaf je jouw nummer nou aan die knappe jongen met die pet op?”, roept mijn vriendin. Het was op een zaterdagavond in onze favoriete club. Waarop ik antwoordde: “welnee, ik gaf hem gewoon een aantal skincare tips”. Mijn vriendin kijkt me vol verbazing aan. “Heb je nu serieus een kwartier gesproken met deze knappe man over skincare?” Yup, dat klopt.

Ik vroeg hem waarom hij een pet droeg in deze hete, ondergrondse speakeasy (stiekem gewoon een kelder). Hij gaf aan dat hij wat pukkels op zijn voorhoofd had en deze wilde verbergen door een pet op te zetten. Een antwoord dat ik totaal niet had verwacht. Deze jongen had met zijn eerlijkheid direct een plekje in mijn hart veroverd. En nee, niet om te daten. Maar hij had met één zin perfect verwoord hoe onzekerheid kan voelen. Soms zit je gewoon even niet lekker in je vel. 

Deze inmiddels ‘self-proclaimed, alles-testende, huis-tuin-en-keuken, wannabe skin-expert’ wilde maar dolgraag haar ongevraagde advies geven. Hij leek er ontzettend happy mee en noteerde alle beautytips en producten in zijn telefoon. Niet mijn telefoonnummer, FYI. Zijn bekentenis was herkenbaar. Op mijn 17e levensjaar heb ik eens iets geprobeerd: threading (een manier van ontharing) op mijn gezicht. Helaas kreeg ik een heftige allergische reactie hierop, met als resultaat overal pukkels op mijn wangen. Binnen een dag was alles anders: van een gave huid waar ik nooit naar omkeek, naar een huid waar ik mij voor schaamde. Het heeft mij een heel jaar beziggehouden om het weer in orde te krijgen. Je hebt dan soms even een compliment nodig, om de dagen door te komen. Iets wat ik niet kreeg. Vrienden en klasgenoten om mij heen bevestigden alleen maar waar ik bang voor was: dit gaat nooit meer goed komen. Gelukkig is het wél allemaal verdwenen. Op dat moment besloot ik nooit meer met ongewassen vingers aan mijn huid te plukken. 

Soms heb je wel eens die momenten dat je huid even een opfrisser kan gebruiken. En kan ik schaamteloos bekennen dat ik geniet van selflove routines. Wat een aanrader! Als ik logees heb zoals mijn vriendinnen of mijn moeder, smeer ik iedereen graag in totdat ze blinken als een prinses, een ster, een gouden kalf! Klinkt een tikkeltje overdreven maar selflove is écht iets wat iedereen verdiend. 

En die gesprekken over skincare met vreemden zet ik maar al te graag voort. Alhoewel ik het soms wel uiterst hypocriet vind van mezelf dat ik op een gemiddelde stapavond gif kan drinken zoals vijf wodka-fanta, drie Malibu cola en, niet te vergeten, dropshots. Maar ‘gelukkig’ herinner ik me altijd nog om aan het einde van de avond een vier stappen skincare routine uit te voeren. Om vervolgens verzadigd mijn bed in te stappen onder het mom: ik ben fris, schoon en gehydrateerd. Misschien is dat ook wel het geheim: balance baby! 

1 opmerking

Zo leuk ☘️

Olcay

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd