HELLO CURLS zo blijven je krullen goed zitten

[HELLO CURLS] zo blijven je krullen goed zitten
Olcay Gulsen Beauty
Picture this: je hebt vanavond een etentje en je hebt zin om even voor the full glam te gaan en je haren giga volume te geven met bijvoorbeeld onze OGB Hot Hair Roller Set. En van die mooie krullen en dat volume wil je natuurlijk de hele avond genieten. Wat moet je doen om je krullen in perfect shape te houden ? Wij geven je alle tips & tricks.

Hoe komt het dat je krullen uitzakken?

De één heeft nooit last van uitzakkende krullen, terwijl de ander maar één stap buiten hoeft te zetten om er niks meer over te houden. Dit heeft weinig te maken met je styling tool, maar vooral met de structuur en de dikte van je haar. Daar kun je helaas niks aan veranderen. Als je dik en dus zwaar haar hebt, is er meer kans dat je krullen uitzakken dan wanneer je dun haar hebt. Zo zijn sommige vrouwen met dun haar jaloers op vrouwen met dik haar, maar dit kan dus ook echt andersom zo zijn.

Naast de structuur en dikte van je haar heeft een goede voorbereiding en nazorg de grootste invloed. Doe je dit niet goed, maken je krullen geen kans. Zo doe je het:

Voor het krullen

Voordat je je haar gaat krullen, zijn er heel wat aandachtspunten die een rol spelen bij het behouden van dat giga volume.

Wassen met een passende shampoo
Zorg er voor dat je je haar goed wast en dat het niet vettig is. Het beste is om een shampoo te gebruiken die zorgt voor volume, zodat je haar alvast een boost krijgt. Één van onze favorieten is de Volume Injection van REDKEN.

Gebruik geen producten die je haar glad maken
Ja, dit gaat dit een beetje tegen de principes in van haarverzorging, maar toch raden we je aan om geen conditioner of masker te gebruiken wanneer je van plan bent je haar in de krul te zetten. Krullen blijven het beste zitten wanneer je haar een beetje stug is, iets wat je met deze producten juist voorkomt. Gebruik ook geen andere verzorgende producten die je haar glad maken zoals bijvoorbeeld een haarolie.

Verstevig je haar na het wassen
Ga juist voor producten die je haar nog stugger maken. Denk hierbij aan een mousse of een textuurspray. De Invati Advanced Thickening Foam van Aveda is een goeie mousse die je haar verstevigt en volume geeft. Onze favoriete textuurspray is de Dry Volume & Texture Spray van Living Proof. Sidenote: de mousse en de spray beschermen je haar ook tegen de hitte (een must!).

Redken Volume Injection Shampoo 300 ml

van € 24,45 voor € 20,95

shop nu

Aveda invati advanced thickening foam 50 ml

€ 8,50

shop nu

Living proof Dry Volume & Texture Spray 95 ml

€ 18,99

shop nu

Na het krullen

Mooi, je haar zit in de krul door je OGB Hot Hair Roller Set. What's next? Ook na het krullen zijn er weer veel punten waar je goed op moet letten.

Verwijder de rollers voorzichtig
Aangezien je krullen nog warm zijn wanneer je de rollers gaat verwijderen, zijn ze nog kwetsbaar. Verwijder de rollers dus voorzichtig en trek niet te veel aan je haar.

Krullen laten afkoelen
Laat de krullen in je hand even afkoelen voordat je ze krul laat hangen. Doe dit één voor één.

Schudden en kammen
Als je haar helemaal afgekoeld is, kun je je haar uitschudden en kammen en het in model brengen zoals je wilt. Kammen kan in principe prima, maar met je vingers door je haar heen gaan is ook al voldoende en geeft minder kans op het verpesten van de krul.

Haarspray is je BFF
Uiteraard eindig je altijd met het gebruik van een haarspray om de krullen echt vast te zetten. De Hold & Shine Spray van REF-STOCKHOLM is een fijne haarlak die zorgt dat je coupe blijft zitten zoals je wilt én je haar glans geeft.

ref-stockholm HOLD & SHINE SPRAY N°545 300 ml

€ 20,90

shop nu

1 opmerking

Goedemiddag
Ik de hot haar krullers
Zijn die ook in de korting?
Ziet er zo fantastisch uit maar kan ze nu niet vinden op je site
Gr Natasja

Natasja

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd