HYALURONZUUR: wondermiddel voor huid én haar

[HYALURONZUUR:] wondermiddel voor huid én haar
OGB
Hyaluronzuur is een ingrediënt wat we vaak voorbij zien komen op skincare gebied. En dat is niet zo gek: het is namelijk een écht wondermiddel. Maar wist je dat hyaluronzuur niet alleen goed is voor je huid maar ook voor je haar?

Eerder al hebben we alle voordelen van hyaluronzuur voor je huid al op een rijtje gezet. Kort samengevat is hyaluronzuur gewoonweg superspul als het gaat om hydratatie. Het trekt namelijk vocht aan en houdt vocht vast, dit werkt dus ideaal tegen een droge huid en het voorkomt rimpels en huidveroudering. Daarnaast laat het je huid echt stralen. Goed, hier gaat het om de huid maar het is daarnaast ook een wondermiddel voor je haar en ook nog eens geschikt voor elk haartype. Wij leggen uit wat het met je haar doet.

Hyaluronzuur een substantie die we van nature in ons lichaam hebben. Het houdt onder andere de hoofdhuid gehydrateerd en voorkomt dat onze haren vroegtijdig uitvallen (again: superspul). Helaas wordt ons lichaam iedere dag een dagje ouder en neemt de productie van ervan steeds meer af. Reden genoeg dus om je lichaam een handje te helpen en haarproducten met hyaluronzuur in te slaan.

Wat zijn de voordelen?

Naast dat het je haar hydrateert, voorkomt het ook pluis en - net als bij je huid - plumpt het je haar. Het geeft ook een échte oppepper aan droog en beschadigd haar. Wist je dat droog en beschadigd haar moeite heeft met vocht vast houden? Hyaluronzuur is een soort superheld die het haar helpt de scheuren van de haarschacht op te vullen en te hydrateren. En alsof dit nog niet genoeg is: het brengt ook voordelen met zich mee voor de hoofdhuid. Het voorkomt namelijk dat de hoofdhuid droog wordt en zorgt dat de huid gehydrateerd blijft. Het helpt dus echt om de natuurlijke balans van je haar en hoofdhuid op orde te krijgen.

Hoe gebruik je het?

Je kunt het product gebruiken met elk ander product, je hoeft dus niet bang te zijn dat je het niet kan combineren met andere haarproducten. Er zijn verschillende manieren om hyaluronzuur te gebruiken in je haar: zo wordt er bijvoorbeeld geadviseerd om het in te masseren op je hoofdhuid voor je je haar gaat wassen. Laat het even goed intrekken zodat het z’n werk kan doen en hanteer daarna je reguliere wasroutine. Daarnaast kun je het ook gebruiken na het douchen, wanneer je haar nog nat is. Hyaluronzuur trekt namelijk vocht van buitenaf aan en zal dus het vocht - niet alles - van je gewassen haar vasthouden wat zorgt voor écht goede hydratatie. Om flink beschadigd haar te laten herstellen is het gebruik van een product met hyaluronzuur in combinatie met een haarolie een absolute aanrader.

1 opmerking

Wat een fantastische tip is dit zeg!
Ik gebruik het hyaluron serum altijd al voor mijn gezicht en hals en dit zorgde ervoor dat mijn huid en zo ontzettend gezond,gevoed en stralend uitzag
Maar nu ga ik het ook zeker voor mijn haar gebruiken
Ik kleur mijn haar eens in de 3 maanden en daardoor kan mijn haar zeker wat extra’s gebruiken
En met deze tip over het hyaluron serum ga ik dit ook zeker doen
Heel erg bedankt hiervoor OGB team 😘

Diane Brödel

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd