SKIN FILES alles wat je moet weten over de dermaroller

[SKIN FILES] alles wat je moet weten over de dermaroller
Olcay Gulsen Beauty
Een Dermaroller is een beautytool waar we laatste tijd niet meer omheen kunnen. De tool staat er om bekend te zorgen voor een gezonde en stralende huid. Daarnaast kun je met de Olcay Gulsen Beauty Dermaroller thuis je ideale at-home facial creëren: het perfecte selfcare moment. Maar wat doet deze Dermaroller nou precies? Hoe werkt het en en hoe gebruik je het? Wij geven antwoord op verschillende vragen.

Wat is een Dermaroller precies?

Een Dermaroller is een instrument met honderden kleine naalden die je niet alleen op je gezicht kunt gebruiken, maar ook op de nek en andere delen van het lichaam door ermee over de huid te rollen. De OGB Dermaroller heeft naalden die allemaal 0,3 mm lang, deze lengte is perfect voor het verbeteren van de algehele huidgezondheid. Er zijn ook Dermarollers die langere naalden hebben, deze zijn meer voor het aanpakken van specifieke huidproblemen zoals littekens. Het gebruiken van een Dermaroller staat een beetje gelijk aan microneedling. Deze behandeling stimuleert de natuurlijke herstelprocessen van de huid.

Wat zijn de voordelen van een Dermaroller?

Het gebruik van een Dermaroller brengt een hoop voordelen met zich mee. Wij sommen ze voor je op:

 1. Stimuleert de collageen en elastine productie. Dit zorgt voor een gladde en strakke huid. Rimpels en fijne lijntjes worden minder waardoor de huid er jonger uitziet. 

 2. Het vermindert littekens en hyperpigmentatie.

 3. Skincare producten die je na het gebruik van de Dermaroller aanbrengt, worden beter opgenomen doordat er in de huid microperforaties zijn gemaakt. De huidverzorgingsproducten dringen dus dieper door in de huid waardoor ze meer effect leveren.

 4. Verkleint poriën waardoor de huid er gladder en verfijnder uitziet.

 5. Geeft de huid een geweldige glow doordat de bloedcirculatie beter wordt.

Hoe gebruik je de Dermaroller?

Met dit handige stappenplan weet jij voortaan precies hoe je de Dermaroller moet gebruiken. 

 1. Reinig de huid grondig en zorg dat er geen make-up of vuil meer achterblijft. We raden je aan om je huid twee keer schoon te maken, wat ook wel double cleansing heet: lees hier wat dat inhoudt en wat voor voordelen dit met zich meebrengt.

 2. Zorg er voor dat de Dermaroller schoon is. Het beste is om dit met alcohol te doen, zodat de naalden gedesinfecteerd zijn.

 3. Breng een serum aan op het gebied dat je wilt behandelen met de Dermaroller. Zo glijdt de roller lekker soepel over je huid heen.

 4. Rol de Dermaroller voorzichtig over het gezicht in verticale, horizontale en diagonale bewegingen. Probeer niet te veel druk uit te oefenen, dit is niet nodig. Als je huid prikt: no worries! Dit is normaal. 

 5. Breng opnieuw een serum aan. Kies voor een serum waar niet te veel actieve ingrediënten in zitten. Het Miracle Vitamine C Glow Serum raden we af, maar het Rescue Serum of het Magic Hyaluron Pro serum zijn beide geschikt.

 6. Hydrateer de huid met bijvoorbeeld het Miracle Overnight Mask.

Wanneer kan je de Dermaroller het beste gebruiken?

Wij raden aan om de Dermaroller in de avond te gebruiken. Zo kan je huid tijdens het slapen herstellen. Daarnaast kan je huid gevoeliger zijn voor de zon na het gebruik van de Dermaroller, nog een goede reden om deze in de avond te gebruiken. Vergeet ook zeker niet om SPF te smeren de dag na het gebruik!

Hoe vaak moet je de Dermaroller gebruiken?

Consistentie is key! We raden aan om de Dermaroller regelmatig te gebruiken, 1 keer per week of 1 keer per twee weken. Het ligt er een beetje aan wat jouw huid aankan en wat fijn voelt. 

Kan je de Dermaroller gebruiken als je last hebt van acne?

Het gebruik van een Dermaroller wordt afgeraden als je last hebt van huidproblemen zoals acne. Het zorgt er namelijk voor dat de ontstekingen juist verder verspreid worden, iets wat je natuurlijk echt niet wilt. Wel kan de Dermaroller helpen om littekens van acne te verminderen. 

Is het verstandig de tool eerst uit te testen?

Hier zeggen wij nooit nee tegen! Zeker als je een gevoelige huid hebt is het verstandig de Dermaroller eerst uit te proberen op een klein deel van je gezicht. 

All you need for your at home facial

Olcay Gulsen Beauty Dermaroller

€ 18,95

shop nu

Olcay Gulsen Beauty Miracle Cleansing Balm

€ 23,95

shop nu

Olcay Gulsen Beauty Magic Hyaluron Pro Serum

€ 22,95

SHOP NU

Olcay Gulsen Beauty

€ 27,95

shop nu

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd