HEALTHY HAIR Zo neem je afscheid van gespleten haarpunten

[HEALTHY HAIR] Zo neem je afscheid van gespleten haarpunten
Unsplash

Droog en dof haar? Grote kans dat je te maken hebt met gespleten haarpunten. Doordat je huid uitgedroogd en beschadigd raakt van het dagelijkse reilen en zeilen (denk aan weersomstandigheden en styling tools) splijt de haarvezel letterlijk door tweeën. Als dat eenmaal is gebeurd kun je er helaas niets aan doen, behalve afknippen. Maar wie heeft er tijd (en geld!) om elke keer weer naar de kapper te gaan voor een nieuwe coupe? Nee, wij ook niet. Gelukkig zijn er een heleboel makkelijke manieren om gespleten haarpunten te voorkomen. Wij hebben er een paar voor je verzameld.

1

Was je haar minder vaak

Het liefst hebben we allemaal iedere dag schone lokken. Ook zit je haar -helaas - vaak het beste nadat het net gewassen is. Toch is het beter om je haar zo min mogelijk te wassen. Als je je haar wast verliest het haar de natuurlijke oliën. Als je dit te vaak doet wordt het haar dus droog, breekt het sneller af en heb je sneller gespleten haarpunten. Wist je dat je je haar kan trainen om het minder vaak te hoeven wassen? Probeer het wassen elke keer zo lang mogelijk uit te stellen. Gebruik tot de wasdag droogshampoo of ga voor een greasy hair coupe zoals een strakke knot. Op een gegeven moment wordt je haar minder snel vet n en hoef je het maar een keer per week of zelfs één keer per twee weken te wassen. Het is even door de zure appel heen bijten, maar het is het zeker waard.

2

Gebruik zonbescherming

Naast dat je je gezicht altijd moet insmeren met zonnebrand, is het verstandig om ook je haar te beschermen tegen de zon. De felle zonnestralen zorgen namelijk voor uitdroging van het haar, wat dan weer zorgt voor gespleten haarpunten. Er zijn veel verschillende zonnebescherming sprays op de markt die jouw haar de bescherming geven die het nodig heeft.

3

Vermijd het gebruik van stylingtools

De perfecte coupe creëren doen we allemaal graag met een föhn, stijltang of krultang. Maar helaas is zoveel hitte echt enorm slecht voor je haar. Probeer het gebruik van deze tools dus te vermijden of in ieder geval verminderen. Als je ervoor kiest om je haren te stylen met veel hitte zorg er dan wel voor dat je altijd hittebescherming product gebruikt.

4

Ga aan de slag met een haarolie

Om droog haar te voorkomen is het gebruik van een haarolie een must. Zo help je je haar te hydrateren en voelt het weer zacht aan. Breng de olie in de uiteinden van het haar aan om een vette coupe te voorkomen. Olie is ook ideaal wanneer je punten al een beetje gespleten zijn, maar je écht geen zin in de kapper hebt. Door het gebruik hiervan laat je je lokken alsnog stralen en voorkom je dat ze verder splijten.

olcay gulsen beauty miraclehair elixir

€27,95

shop nu

5

Verzorg je lokken met een conditioner en masker

Als je je haar dan wast (zie punt 1), doe het dan in ieder geval goed. We raden je aan om tijdens iedere wasbeurt een voedende en hydraterende conditioner te gebruiken. Naast die conditioner is het ook verstandig om eens in de zoveel tijd een masker aan te brengen om je haar nog een extra hydratatie boost te geven. Kies hierbij voor een masker die gericht is op het herstellen van droog en beschadigd haar.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd