TREAT YOURSELF Dit zijn de populairste massages van dit moment

[TREAT YOURSELF] Dit zijn de populairste massages van dit moment
[TREAT YOURSELF] Dit zijn de populairste massages van dit moment

Een goede massage brengt lichaam en geest in balans. Je kunt echt even ontspannen en tot rust komen tijdens een massage. Als je het regelmatig doet zullen ook lichamelijke klachten minder worden. Maar welke massage moet je kiezen? En wat doen ze voor je? We zetten de zes meest populaire massages voor je op een rijtje en wie weet kun je jezelf deze kerstvakantie trakteren op een heerlijke behandeling.

1. Ontspanningsmassage

By far de populairste massage en dat snappen we helemaal. De ontspanningsmassage is een rug- nek- en schoudermassage. Het doel is alle opgehoopte spanning uit het lichaam te masseren en spierspanning te verminderen. Er worden vaak warme essentiële oliën gebruikt die het ontspannende effect versterken. 

2. Cupping massage

De cupping massage wordt steeds populairder. Bij deze massage worden cups op je lichaam geplaatst die de huid plaatselijk vacuüm trekken. Hierdoor gaan je bloedvaten openstaan en krijgt het zijn enorme dieptewerking: het maakt verklevingen los, drijft afvalstoffen en af en stimuleert de bloedsomloop. Daarnaast verlicht het pijnklachten. Het is een hele effectieve massage die soms wel als iets pijnlijk wordt ervaren, maar het effect is het helemaal waard.

3. Aromatherapie massage

Je neus is een krachtig zintuig, de aromatherapie massage speelt daar goed op in. Het is een ontspannende massage gecombineerd met warme, geurende oliën. Deze heerlijke geuren zorgen ervoor dat je ontspant en hebben een positieve uitwerking op je geest. De werkzame, voedende stoffen in de olie komen uit planten en kruiden en worden in je huid gemasseerd. Het heeft dan ook een dubbelzijdige werking die lichaam en geest weer in balans brengt, door geuren en masseren te combineren. 

4. Lomi lomi massage

Bij deze massage wordt het hele lichaam gemasseerd met lange vloeiende bewegingen. Het doel is om lichaam en geest in evenwicht te brengen. Het is een ontspanningsmassage maar ook een huid-verbeterende bindweefselmassage. De techniek is mild maar het mist zijn dieptewerking niet. Het heeft een stimulerend effect op je spieren, zenuwstelstel, bloedcirculatie en organen.

5. Hot stone massage

Bij deze volledige lichaamsmassage krijg je stenen van 45 graden op je lichaam gelegd. De hitte en druk van de stenen dringt op deze manier diep door in je spieren. Het zorgt voor intense ontspanning en zorgt dat afvalstoffen worden afgevoerd. Het is ook een effectieve massage bij spierpijn. 

6. Sportmassage

Een sportmassage is een stevige massage die zorgt voor een betere doorbloeding van je spieren. Bindweefsel en knopen in spieren worden los gemasseerd en het is effectief bij vermoeidheid, stijve spieren of gewrichten en spierpijn. De naam zegt het al: sporters hebben er veel baat bij door de spierherstellende werking. 

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd