GOOD VIBES ONLY Zo word je (nog) happier

[GOOD VIBES ONLY] Zo word je (nog) happier
GUSH
Niet iedere dag is een goede dag en no worries, dat is normaal. Toch willen wij je graag helpen om die mindere dagen te verruilen voor (nog) meer happy days. Want hoe doen die mensen dat toch die altijd gelukkig lijken?

Zet jezelf op de eerste plek

Hoewel het een goede eigenschap is dat je aan een ander denkt, doe je jezelf daar soms te kort mee. En wanneer je jezelf tekort doet, is het ook weer lastig om de ander goed te kunnen helpen. Een soort vicieuze cirkel dus. Als je geen zin hebt in dat etentje omdat je gewoon even op bent, blijf dan gewoon eens een keertje thuis. Vervolgens haal je dat etentje in wanneer je wel zin hebt. Niet alleen beter voor jou, maar ook leuker voor je tafelgenoten.

Focus op je gezondheid

Door het idee te hebben dat je echt voor jezelf zorgt, word je veel gelukkiger dan wanneer je jezelf teleurstelt. En nee, je hoeft jezelf echt niet 5 dagen per week in de sportschool te melden en je favo foodies laten staan. Je kunt op een heleboel andere manieren voor jezelf zorgen. Natuurlijk is gezond eten en een keertje naar de sportschool gaan fijn, maar begin eerst eens met kleine dingen. Ga eens met de fiets naar je afspraak. Tijdens de tocht heb je misschien een beetje spijt, maar eenmaal aangekomen ben je stiekem toch trots op jezelf.

Maak af waar je mee bent begonnen

We hebben het allemaal wel eens: beginnen aan iets  en het vervolgens niet afmaken. Dit kan echt van alles zijn, zoals de kast opruimen of beginnen met het lezen van een boek en die dan vervolgens laten verstoffen op je nachtkastje. Lees dat boek eens uit en ruim die kleding is op. Geloof ons, je gaat je er stukken beter door voelen. Maak eens een to-do lijstje met persoonlijke dingen (dus niet werkgerelateerd)  die je graag wil doen of afmaken. Hoe lekker is het wanneer je iets kan afstrepen?

Blijf plezier maken

Dit klinkt logisch, maar het gaat meer om het verbreden van jouw activiteiten waar je plezier uit haalt. Probeer eens wat nieuws uit. Als je het niets vindt kun je het de volgende keer skippen, maar heb je wel wat anders gedaan en geprobeerd. Dit voelt echt beter dan je jezelf nu voorstelt,  omdat je  jezelf op een andere manier uitdaagt.

Wees bewust

Je kunt alleen maar gelukkig zijn als je je echt bewust bent van je geluk. Soms beseffen we niet wat we allemaal hebben en vergelijken we iets te vaak onze levens met die van een ander. Kijk eens naar jezelf en wat jij allemaal mag omarmen en schrijf het op. Wedden dat je aan het einde van het lijstje een verzadigde glimlach hebt.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd