GUA SHA alles over deze populaire tool

[GUA SHA] alles over deze populaire tool
Pinterest
Je hebt 'm vast wel eens voorbij zien komen: de Gua Sha tool. De laatste jaren is deze beautytool, die al heel veel langer bestaat, enorm populair geworden. Trust us, dat is niet voor niks. De tool belooft namelijk de huid te transformeren als je deze op de juiste manier gebruikt. Wij vertellen je alles wat je wilt weten over deze tool.

Waar komt Gua Sha vandaan?

Gua Sha is een eeuwenoude traditionele Chinese geneeskundige techniek. Deze techniek wordt gebruikt om de gezondheid en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Het woord 'Gua' betekent letterlijk 'schrapen' en het woord 'Sha' verwijst naar de rode verkleuring van de huid. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar daar moet je even doorheen kijken. De techniek laat namelijk aardig indrukwekkende resultaten zien.

Wat is de Gua Sha tool?

De Gua Sha tool wordt vaak gemaakt van jade of rozenkwarts en heeft afgeronde randen. Met deze tool schraap je dus de huid lichtjes in specifieke bewegingen. Hierdoor verbeter je onder andere de doorbloeding. Je kunt 'm in vele soorten en maten shoppen, het is aan jou om uit te proberen welke voor jou het beste werkt of fijn is in gebruik.

Wat zijn de voordelen van het gebruik?

Zoals eerder genoemd, verbetert het gebruik van deze tool de doorbloeding. Doordat je de huid schraapt, stimuleer je de bloedstroom naar de huid en onderliggende weefsels. Dit kan helpen bij het verminderen van zwelling en bevordert een gezonde gloed. Maar, dat is natuurlijk niet alles. Wij sommen ze voor je op:

Vermindert ontstekingen
Als je de Gua Sha regelmatig en op de juiste manier gebruikt, kan het zijn dat je minder last hebt van ontstekingen en pijn in vooral je nek en schouders.

Maakt de huid strakker en jonger
Doordat de bloedcirculatie wordt verhoogd en je de lymfatische drainage stimuleert, kan de Gua Sha tool helpen om fijne lijntjes te verminderen en de huid te verstevigen.

Ontspanning
Naast de positieve effecten die de Gua Sha tool heeft op je huid en delen van het lichaam, kan het gebruik hiervan ook ontspannend werken. Door de bewegingen kun je spanning en stress verminderen. Zie het als een massage die je aan jezelf geeft en geniet ook echt van dit momentje selfcare.

Hoe gebruik je de Gua Sha tool?

Hoewel het gebruik eenvoudig is, is het wel van belang dat je dit op de goede manier doet zodat je de beste resultaten zult zien en je je huid niet irriteert.

Voorbereiding is key
Zorg er voor dat je de huid eerst goed schoonmaakt met een cleanser. Zorg dat je huid droog is en breng een serum of olie aan zodat de tool makkelijk over de huid kan glijden zonder de huid te beschadigen. Vergeet daarnaast ook niet dat de tool schoon is voor je deze gebruikt zodat je geen onnodige bacteriën op je huid laat komen.

Bewegingen
Zet de steen in een hoek van 45 graden op je huid en oefen lichte druk uit. Beweeg de tool opwaarts en naar buiten gericht. Je kunt zelf bekijken waar je het liefst begint, vaak wordt begonnen bij de nek en langzaamaan nar boven gewerkt. Herhaal elke beweging 3 tot 5 keer voor het beste resultaat. We snappen dat textuele uitleg misschien niet genoeg is, dus misschien heb je meer aan dit filmpje.

Reinigen
Reinig na gebruik de tool zodat je 'm de volgende keer gelijk kunt gebruiken.

Verzorging
Kies na het gebruik voor hydraterende en voedende skincare producten.

Hoe vaak en wanneer?

Zoals bij eigenlijk alles: consistentie is key. Probeer dus het gebruik van de Gua Sha toe te voegen aan je routine en hou dit vast. Je kunt 'm zowel in de ochtend als in de avond gebruiken. In de ochtend kan het helpen om je huid letterlijk wakker te maken en wallen te verminderen maar in de avond is het een ontspannende afsluiter van de dag. Je kunt voor allebei gaan, maar minstens 3 tot 4 keer per week de tool gebruiken is al genoeg om resultaat te zien.

Gua Sha routine

olcay gulsen beauty miracle cleansing balm

€ 23,95

shop nu

olcay gulsen beauty all in one oil

€ 23,95

shop nu

olcay gulsen beauty magic hyaluron pro serum

€ 22,95

shop nu

olcay gulsen beauty miracle overnight mask

€ 27,95

shop nu