Selfcare 5 tips om even helemaal te ontspannen

[Selfcare] 5 tips om even helemaal te ontspannen
Unsplash

Nu het voorjaar van start is, beginnen ook de opruim-kriebels weer te komen. De kledingkast, het interieur en de keuken: alles komt aan bod. Maar wanneer je een druk leventje hebt, is het soms ook extra fijn je hoofd leeg te maken - of op te ruimen. Zie de lentezon als jouw signaal en ga aan de slag met deze tips.

1. Check uit

Laat de schermen af en toe even voor wat ze zijn en houd je bezig met de dingen die je écht leuk vindt. Lees een boek, mediteer, maak een wandeling, ga creatief aan de slag of pak een oude hobby weer op. Zorg ervoor dat je minimaal een half uur per dag even helemaal uitcheckt. Social media en je favoriete serie kunnen heus wel even wachten. 

2. Begin een journal

Het klinkt misschien wat zweverig, maar het werkt écht. Koop een klein notitieboekje en schrijf hier per dag een aantal dingen op waar je blij van wordt. Dat kunnen de bloemen in de tuin zijn, een complimentje dat je hebt gekregen of iets wat je die dag bereikt hebt. Door dankbaar te zijn voor de kleine dingen zul je merken dat je in een relaxte, positieve flow komt.

3. Eet bewust

Niet alleen jouw lichaam haalt veel voordeel uit gezonde voeding, maar ook je geest. Hierdoor voel je je fitter en vind je meer rust. Kies dus voor gevarieerde voeding met ingrediënten die bewezen goed voor de gezondheid van je hersenen zijn, zoals: blauwe bessen, eieren, vette vis en noten. En ohja: probeer op je suikerinname te letten om dipjes gedurende de dag te voorkomen en drink veel water. 

4. Volg een huidverzorgingsroutine

Maak van jouw skincare routine iedere dag 5 minuten me-time. Draai de badkamer op slot en breng jouw favoriete producten aan terwijl je jouw gezicht masseert. Kom even helemaal tot rust en maak er een dagelijks momentje van. Een stralende huid gegarandeerd! 

5. Luister een podcast

Kun je soms flink piekeren of dwalen je gedachtes snel af? Luister dan een podcast. Kies er één uit met een onderwerp dat bij je past (zoals De Zoveelste Podcast van Olcay en Ruud), of het nu een grappige of leerzame podcast is, en zet hem aan terwijl je onderweg bent of met jouw voorjaarsschoonmaak bezig bent. Zo kun je ontspannen zonder 'niets' te doen. Zijn podcasts niet jouw ding? Dan kun je ook kiezen voor een luisterboek. 

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd