AGING: waarom een positieve mindset onmisbaar is

[AGING:] waarom een positieve mindset onmisbaar is
And Just Like That
Iedereen wil gezond ouder worden. Helaas is niets zeker in het leven, maar wel zijn er een aantal dingen die dit proces positief beïnvloeden. Denk aan een gezonde leefstijl, voldoende beweging én een positieve mindset.

Ouder worden: een proces

Je wordt ouder, ook al merk je daar gevoelsmatig misschien weinig van. Je bent nog steeds dezelfde persoon met dezelfde eigenschappen. Toch merk je aan je lichaam soms dat er dingen veranderen. Dit kunnen veranderingen zijn die je terugziet aan je uiterlijk? Zo neemt bijvoorbeeld de collageenproductie af vanaf je 25e en hierdoor kan je huid wat slapper worden. Daarnaast kun je op een bepaald moment merken dat je lichaam bijvoorbeeld minder snel herstelt na een gezellig avondje uit of je hebt over het algemeen meer hersteltijd nodig. Dit is normaal, ondanks dat social media je soms anders doet laten geloven. Je huid zal slapper worden en je wordt grijzer, maar dit hoort erbij. Het is toch heel erg mooi dat je ouder mag worden en dit hele proces mag meemaken?

Goed voor jezelf zorgen is key. Hierbij zoek je naar een gezonde balans en zijn voeding en beweging belangrijk. Soms wordt de kracht van je mindset onderschat als het gaat om ouder worden. Juist terwijl dit een zeer belangrijke rol speelt. Let’s dive into it.

Een positieve mindset: onmisbaar

Misschien dat je weleens iets gehoord hebt over positieve psychologie. Hierbij ligt de focus op positieve ervaringen, positieve gedachten en gevoelens. Door op een positieve manier te kijken naar het proces van ouder worden, zou de kwaliteit van leven verbeteren.  Je voelt je in een gelukkiger mens. Natuurlijk zullen er nog steeds moeilijke situaties in het leven zijn en zijn er ook dagen dat negatieve gedachten de overhand nemen, maar positief denken kun je wel trainen en je kunt hier dus beter in worden. Een positieve mindset vermindert stress en vergroot je zelfvertrouwen. Lichaam en geest zijn sterk met elkaar verbonden, dus het is niet gek dat een positieve mindset invloed heeft op je mentale- en fysieke gezondheid. Zou je wel positiever willen denken, maar weet je niet hoe je hiermee moet beginnen? Zoek mensen op waarvan jij denkt of vindt dat ze positief in het leven staan en vraag om tips. Het helpt ook om iedere dag even stil te staan bij mensen en dingen waar je dankbaar voor bent.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd